Torsdagen den 2 december kl 19.15 välkomnar vi Mattias Wacker. Här nedan skriver han lite om sig själv och föredraget.Rivulus – ett måste i ett komplett sydamerikakar


Mattias Wacker hette tidigare Grönlund i efternamn och figurerade under det namnet några gånger i tidskriften Akvariet. Kommer från Avesta och har hunnit avverka Uppsala AF, Fagersta AF, Uppsala AF (igen!), Stockholms AF (bl.a. som ordförande under en period) och Uppsala AF (tredje gången gillt?). Har provat lite olika fiskarter och tyngdpunkten har varit sydamerikanska arter (tetror, malar, dvärgciklider). Är dock helt såld på killis och har tidigare ”missionerat” om dessa i Bollmora AK.

Kvällens föredrag handlar alltså om släktet Rivulus. Det är killis som borde vara betydligt vanligare hemma hos akvarister än de nu är. Släktet spänner över allt från färglösa arter till rena juveler, små arter och stora arter (som man kan utfodra med överblivna ciklider…), anspråkslösa arter och knepiga arter som få klarar. Att det dessutom finns en art som är hermafrodit gör det ju ännu mer spännande (har dock fått ett eget släkte på senare tid).

Målet med föredraget är att bli givande både för den som är ”ny i gemet” och den som ”kan/sett/hört allt”.

Tomten kommer som VIP-gäst, och vi har massor av specialare från vårt fik denna sista mötesdag innan jul.
Ni som kommer, har med er en julklapp till ett värde av min.20:- . Den lägger ni i tomtens säck.
När tomten sen dyker upp och om ni har varit snälla, så får ni en julklapp av honom. Lite extra kul innan jul.


Du hittar oss via hemsidan www.bollmoraakvarieklubb.org