Atyoida pilipes

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Radioaktiva Räkor
    • May 2007
    • 1760

    Atyoida pilipes

    Ja, så var det dags att presentera den senaste räkan i vår samling Tog mig friheten att skriva en artbeskrivning som dom som finns här på zoopet (med hopp om att den skall användas)

    Vetenskapigt namn:
    Atyoida pilipes

    Familj:
    Atyidae

    Handelsnamn:
    Indonesisk dvärgfilterräka

    Utbredning:
    Indonesien, Filipinerna och Nya Guinea

    Temp: 24-30C
    Storlek: 5-6cm
    pH: 6-8
    Akvarium: 60cm
    Svårighetsgrad: 3/5
    Ursprung: Asien
    Ordlingsv: 5/5

    Omnivor (allätare - detrit, plankton och alger). I akvarium är de inte så kräsna utan äter foderrester, flingfoder, maltabletter, granulat, växtdelar, exkrementer från fisk, smått fryst foder, nykläckt artemia etc..Håller man den ihop med fiskar behöver de inte matas speciellt. En viktig beståndsdel i dieten är också döda bruna blad.
    Arten är extremt svårodlad. Honorna bär flera hundra ägg i ca. 3 veckor innan de små (ca 1,5-2 mm) äggen/larverna stöts ut. Larverna måste sedan flyttas till bräck/saltvatten där de sedan under några månader genomgår flera metamorfoser. Salthalten i yngelakvariet måste sedan gradvis sänkas tills de kan flyttas tillbaka till sötvattensakvariet.
    Den indonesiska filterräkan är fredlig och rör inte sin egen avkomma. Man kan hålla den i akvarium ihop med någorlunda fredliga ej alltför stora fiskar, snäckor, andra räkor och mindre sötvattenskräftor.
    Ett lämpligt akvarium skall innehålla gott om gömställen (stenar, rötter och växter) samt ha en relativt kraftig cirkulation. Det är en tropisk art så vattnet får inte vara kallt.

    I övrigt så är dom riktigt roliga, skuttar omkring på botten och viftar upp smaskens.
    Bifogade filer
    Senast redigerad av Radioaktiva Räkor; 30 May 2007, 19:54.
    With a licence to krill!
    Inte alltid arg och bitter, håll nu käft och läs min twitter.
Arbetssätt...