Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Äppelsnäckor fortfarande förbjudna?

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Äppelsnäckor fortfarande förbjudna?

  Hej! Tänkte bara höra om Äppelsnäckor fortfarande är olagliga att ha. Sökte men hittade bara inlägg från senast 2015.

  #2
  Ja
  Akvaristiska hälsningar
  Kjell
  Signatur 1. Frustra laborat qui omnibus placere studet
  Signatur 2. Jag är inte tillräckligt ung för att kunna allt och inte heller tillräckligt gammal för att ha glömt allt.

  Kommentera


   #3
   Nu är det för all del väldigt många som fortfarande har dem, jag hade i många år och det finns gott om folk som struntar i förbudet. (Dock behöver man inte avliva de man äger - men de får inte säljas och köpas lagligt).
   Dock var jag petig med att alltid torka all materia från det karet och kasta i soporna istället för att spola ner som jag gör med annat smått. Vilket dock är fullständigt onödigt om man ska vara krass - då den specifika arten inte kan överleva i svensk natur. Förbudet är baserat på att en släkting är en invasiv art som ställer till med förödelse i ekosystem i varmare europeisk natur. Och för att det är EU-regler, appliceras de på samtliga medlemsländer.

   Jag har haft invasiva växter också - vattenhyacint - men DEN kan å andra sidan klara sig i Sverige så den var jag extremt petig med att aldrig någonsin låta ha möjligheten att "rymma".

   Vill du vara laglydig - håll dig ifrån äpplen och kör på andra vackra snäckor. (Dock hittar du inget i de iögonfallande färgerna... Men det finns annat stort om det är storlek du är ute efter).

   Kommentera

   Sparar...
   X