Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Äter Helena-snäckor vuxna Posthorn?

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Seaside
  svarade
  Absolut - men då ligger ju även de vuxna Posthornen i farozonen och sedan har jag en Helenasnäcka som behöver nytt hem inom sin tid... Får klura lite =)

  Kommentera:


 • Bluewing
  svarade
  Alternativt gör du som du tänkte och släpper ned en enda och får en broms i posthornsökningen.

  Kommentera:


 • Seaside
  svarade
  Tack för svaret! Vill minnas att även Posthornssnäckor (trots att de är hermafroditer) inte heller kan fortplanta sig själva - utan att det behövs en till snäcka för att någon av dem ska kunna lägga ägg. Hmm ja, det var lite att fundera på. Vill ju inte att Helenasnäckorna ska svälta ihjäl den dagen bebisinvasionen är under kontroll. Har dessutom bara ett akvarium (än så länge =P) så jag kan ju inte flytta Helena:rna mellan olika akvarium heller.... Nja - får fundera lite. Går ju att gallra bland de små själv och sedan hitta nytt hem till de stora Posthornssnäckorna och enbart behålla en - då borde det ju bli balans igen

  Kommentera:


 • Bluewing
  svarade
  De äter alla snäckor upp till drygt sin egen storlek (drygt 2 cm) . Deras aptit är ungefär en vuxen snäcka per dygn. Har du bara en Helena så är det osäkert om den hinner ifatt ökningen av dina posthorn. Vill du ha fler Helenor behöver du ha en grupp då de till skillnad från övriga vanliga snäcktyper inte kan fortplanta sig på egen hand utan de finns som hanar och honor. Får du för många Helenor så reglerar det sig själv på så sätt att de tyvärr svälter ihjäl i brist på föda när de tömt ditt akvarium på sniglar.

  Kommentera:


 • Seaside
  skapade ett ämne Äter Helena-snäckor vuxna Posthorn?

  Äter Helena-snäckor vuxna Posthorn?

  Jag har fått en riktig "baby-boom" av Posthornssnäckor, i början var småttingarna bara charmigt, men nu ser jag bara bebisar överallt. Funderar på att skaffa en Helens snäcka som kan hjälpa mig att gallra. Frågan är dock hur stora Posthorn den äter, vill gärna ha de stora kvar. Tacksam för svar!
Sparar...
X