Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

när??

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  när??

  hej! jag har hört att abborrarna börjar leka på våren, när då? leker abborrarna i bäckar? lägger dom rom när dom leker? och..sitter rommen fast på stenar,växter,rötter eller åker dom runt? kan man fånga upp rommkorn och ha i akvariet?vilken temperatur isåfall?
  http://mfksweden.forum24.se/

  #2
  Enligt litteratur jag hittat så leker abborren vid ca 7-10 grader, så när leken sker varierar alltså beroende på vatten. De leker nog inte i små bäckar om de inte är helt tvungna. Sjöar och långsamt flytande åar är att föredra. De lägger sin rom i långa klibbiga strängar som fäster vid ris och undervattensväxter.

  Visst kan det gå att plocka in rom och försöka kläcka den hemma, men romkornen är antagligen ganska känsliga så räkna inte med att det funkar. Temperaturen bör vara samma som där du hämtat rommen och sedan kanske lite svagt stigande.

  Om du är ute efter just fiskarna och inte att se rommen kläckas så tror jag att det är enklare att fånga ynglen när de väl kläckts. De bör vara lite mindre känsliga. Sen måste du ju ha lämplig föda åt dem också.

  Kommentera


   #3
   när kläcks dom då?
   http://mfksweden.forum24.se/

   Kommentera


    #4
    är det ingen som vet?"?!?
    http://mfksweden.forum24.se/

    Kommentera


     #5
     Efter runt 150 dygnsgrader
     "Jag känner mig som en guldfisk som tittar ut på en ny värld" DOCTOR WHO

     Kommentera


      #6
      här där jag bor har allafall abborren börjar leka. sett 2 plask idag bland vassen när jag fiskade och gissar på abborre.

      Kommentera


       #7
       Wow de här va nån grov bot :o

       Kommentera

       Sparar...
       X