Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Byte av barb, förslag?

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Byte av barb, förslag?

  Hej! Jag har ett akvarium på ca 70l, med 4 praktbarber, 4 rödmunstetror samt 2 otocinclus. Vid införskaffning av barberna sade de att det var kopparbarber, men har nu fått klart för mig att så inte är fallet. Så till min fråga, vad jag förstått blir praktbarberna närmare 14 cm, lite större än vad som var tänkt,, vilket är väldigt tråkigt då de verkar trivas väldigt bra, de tillför färg, fart och är väldigt glada i mat. Någon som har något förslag på vad jag borde göra? Blir de i den storleken så borde de få bo lite större!? Vid avveckling av praktbarberna funderar jag på vad jag skulle kunna ha, kan gärna tänka mig någon lite mindre barb. Exempelvis cuminbarb eller purpurhuvudsbarb, bra/mindre bra förslag?

  Tack på förhand!
  /Okt
  http://www.grooda.com

  #2
  Hej!
  Jag tycker om Tigerbarberna, Barbus tetrazona.
  Dom ska inte bli mer än 7 cm.
  MVH
  Sara

  Kommentera


   #3
   Hej Jag har aldrig i mitt liv sett en praktbarb som är 14c:m.De blir kanske drygt hälften av det,så oroa dig ej.

   Kommentera


    #4
    Praktbarber har inte för mig heller blivit så stora, tror mina stannat vid 5 cm. Annars tycker jag odessabarb är vackraste barben och kopparbarb är trevligaste.

    Kommentera


     #5
     Tack för era svar! Tigerbarben ser frän ut, men jag är skeptisk till om den låter bli övriga fiskar! Känns annars bra att höra att jag kan få behålla mina praktbarber, de är mysiga fiskar!
     http://www.grooda.com

     Kommentera


      #6
      Purpurhuvudsbarben har jag 10 granna ex av. Och dom är underbara, dom stimmar alltid och låter bli mina fyra scalarers fenor. Tycker det är en bra liten firre.
      ---253 liter---
      2 Ancistrus
      3 Palettciklider
      8 Skalarer
      10 Citrontetror
      10 Kardinaltetror

      Kommentera


       #7
       Det jag har sett utav purpurhuvudsbarben ärdock bara kort här på zoopet,men det verkar vara trevliga fiskar! Funderar på att utöka fiskbeståndet med antingen chokladgurami eller någon barb, om purpurhuvudsbarben finns häromkring kanske det blir någon sådan.
       http://www.grooda.com

       Kommentera


        #8
        Får hålla med dgqlof om att Odessabarben är väldigt vacker. Så här ser den ut "till vardags": http://www.jjphoto.dk/fish_archive/aquarium/puntius_species_odessa.htm
        och här är en hane i lekdräkt:
        http://www.nybbe.nu:82/Nybbe/Miscellaneous/Aquarium/OdessaBarb.jpg

        Fast en purpurhuvudsbarb i lekdräkt är nästan i klass, får jag väl erkänna.


        En annan lite mindre, väldigt tuff, barb har inget svenskt namn (som jag känner till i alla fall), men heter Oreichthys på latin. Hanarna har gigantiska ryggfenor som de imponerar på honorna med.
        http://www.jjphoto.dk/fish_archive/aquarium/oreichthys_cosuatis.htm
        Den är normalt sett sällsynt, men just för tillfället verkar den finnas i zooaffärer lite här och var.
        Den som är lättsinnig nog att lyssna på vad en varmluftsballong som jag säger gör det på egen risk och mot bättre vetande!

        Kommentera


         #9
         Ja,jag blev nyfiken på odessabarben, försökte söka fram ngn info, men hittade ingen. Så tack för länken! Det blev svårt det här, får ta mig en funderare och se vad som finns i affärerna. Tack för alla era tips!
         http://www.grooda.com

         Kommentera

         Sparar...
         X