Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Kilfläcksrasbora leker!

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • pippi131313
  svarade
  Är det någon som kan beskriva alternativt har ett foto på hur ynglen ser ut i början. Våra lekte för ca en vecka sedan och nu börjar vi ge upp hoppet om att de skall bli några yngel alls!

  Kommentera:


 • Tant Nancy
  svarade
  Tack JR, jag återkommer när jag testat att fixa ett lekkar. Tänkte ta ett 20 l (eftersom dom bara är två) lägga glaskulor på botten och köra med flytväxter och en Anubais (verkade populär att leka under).
  Hade höjt tempen i karet också kom jag på, fick vitaprick, så 28 grader är den temp jag tänker testa i lekkaret.
  Någon som har några andra tips???

  Kommentera:


 • JR
  svarade
  jag hade drottningsrasbora, liknar kilfläcksrasboran, men ska tydligen va mycket svårare..
  jag köpte mina, de hade gått i kranvatten innan, och de fick ph 6.6 hemma hos mig. två dagar senare lekte de. mina ägg fastnade på bladen, så jag liksom bara skrapade med håven på bladen och sen fångade upp alla äggen i "luften" så att säga.
  de kläcktes efter nån dag eller två.. de va i en hink, hade inte genomsyn från sidan så det va inte lätt att se. tyvärr har alla mina dött nu då jag förmodligen slarvade med nåt vattenbyte nu det senaste och det har börjat dunsta massor i karen nu..torr luft ute??

  men lycka till med dina kilfläckar =)
  förrestan..mina lekte flera par på samma gång.. de jagade upp varandra till växterna, sen stack alla utan två som la ägg.. har sett detta ett par ggr till sen dess men inte orkat kolla om det blivit nåt, har så många andra projekt...och skolan har ju satt igång nu igen =)

  Kommentera:


 • Tant Nancy
  svarade
  Har givit upp det där med att få fatt i romen nu, 5 korn på en timme... Jag har bara två Kilfläckar, så det blir ju inga mängder med rom precis. Eftersom dom dessutom delar kar med tre botior, så blir det vild kamp mellan mig och Botiorna om kornen. Ska ta och fixa ett lekkar till dem efter att jag kommer hem från stugan i stället. Hade inte gjort något alls för att de skulle leka, utan de kör på i ett 160 l med fullhöjd på vattenytan. De leker under blad, men romen sjunker mot botten, så den fastnar inte...

  Kommentera:


 • Tant Nancy
  svarade
  Hallojs!
  Blir ett kort meddelande först, eftersom jag måste fånga Kilfläcksrom!!!!
  Hur länge gick de på bara gulesäcken JR???? Jag ska till stugan i helgen, får väl ta med ynglen, bara undrar vilket käk jag ska ta med. Läste att de kläcks redan efter 24 timmar....
  JÄTTEKUL ÄR DET I ALLA FALL!!!!

  Kommentera:


 • JR
  svarade
  de har faktist knappt fått artemia..tänkte sätta lite idag till dem..de är ju bara 3 st kvar... =( fast det va bara 20-30 ägg jag räddade..tror inte alla var befruktade heller.
  och, det va drottningrasbora jag hade =)
  de fick hårdkokt äggula i början & sen efter några dagar får de pulvriserat (köpt) flingfoder.. tänkte ge dem artemia nu när de börjar växa lite .. de bor ju fortfarande i hinken, vill ju ha i dem i ett akvarium snart! =)
  de va nog aaaaaaldeles för små för även de minsta artemia när de kläcktes..de va typ nästan osynliga...

  Kommentera:


 • Tommy K
  svarade
  Tjena JR!
  Kul att dina fiskar lekte. Käkade ynglen artemia från första början, eller fick de något annat?

  Kommentera:


 • JR
  svarade
  ville bara meddela att 3 st av de fyra som överlevde...fortfarande lever & växer!!! kul!

  Kommentera:


 • slann
  svarade
  tjenna .. e det svårt att få tigerbarbar att leka??

  Kommentera:


 • JR
  svarade
  jo..mina var överaktiva innan och jagade varandra...massor.. sen nån timma senare va de på bladen =)
  mina yngel äter nu iallafall..de va tjocka idag! (om man kan kalla 1 mm för tjock) hehe
  förutom magen är de som ett streck med två ögon!

  Kommentera:


 • maried
  svarade
  Grattis, vad roligt, lycka till med att få dem att överleva, rapportera gärna här.
  Hoppas mina leker igen, då ska jag vara lite mer aktiv och försöka håva upp rommen, men risken är ju att man stör leken om man är alltför beredd...

  Kommentera:


 • JR
  svarade
  japps..faktist, har några stycken i hinken.. =) räknade till 9 st, men idag såg jag 6 iallafall, fast de är ju genomskinliga! men de växer iallfall..
  tror att det är som mest kritiskt nu, vet inte om de kan äta artemia ännu, och jag vet inte hur mycket jag kan mata med äggula & pulvermat.. innan vattnet blir dåligt..jaja, om ett par veckor får vi se, ska försöka få dessa 6 st att bli vuxna =)
  ska fixa ett litet akvarium till dem med så de slipper bo i hinken .. hehe

  Kommentera:


 • maried
  svarade
  Hur har det gått JR? Blev det några yngel?

  Kommentera:


 • JR
  svarade
  konstigt..mina la inga nånannanstans än under bladen....& de satt fast på bladen med om man inte skrapade lite på dem =)
  hittar dem inte i hinken idag, så jag kan inte se om de är mögliga eller inte... hinken är ju vit..haha...

  Kommentera:


 • maried
  svarade
  Aha, lyx att kunna vänta tills de simmade iväg... Mina lade inte äggen snällt på något blad utan sprutade vilt i vattnet rakt in i munnen på de andra firrarna...

  Men det var väldigt kul att få se dem para sig under bladen! Hoppas de gör om det snart, då kanske de andra är lugnare...

  Kommentera:

Sparar...
X