Varför gör firrarna så??

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • guppy

    Varför gör firrarna så??

    Har suttit och kikat på firrarna en stund, det är ju inte många vuxna fiskar kvar...en guppy hane, han är och buffar på neontetrorna...varför?? En stor mest svart platyhane och en korallplaty hona. Hanen är på henne hela tiden, hon försöker komma undan men han är hela tiden nära henne (kanske hon spelar svår åtkomlig).
    skämt och sido är det normalt eller betyder det att jag bör skaffa passande honor till hanarna nu eller kan man vänta och se vad ynglen är för ena typer? och om jag måste skaffa nya fiskar räcker det med en hona var eller måste de vara fler för att trivas?

    Anna

  • Lukas
    • April 2002
    • 1211

    #2
    Hej!
    Köp fler platyhonor för att inte riskera att honan blir ihjälstressad.
    /Lukas

    Kommentar

    • guppy

      #3
      Ja, jag misstänkte nästan det.
      det blir en tur till akvarieaffären under veckan tror jag

      MVH
      Anna

      Kommentar

      • guppy

        #4
        Förresten...Guppyn är det ok att han är själv???
        Eller vill han ha en eller ett par honor att mysa med?
        Han svarar inte när jag frågar :o)
        Anna

        Kommentar

        • guppy

          #5
          nu har min platy fått två nya honor. Men när jag var i djuraffären fick jag se korallplaty...jag trodde det var det jag hade en hemma. De i affären var ju smala, min är som en ballong om magen...den såg likadan ut när den precis hade ynglat så den är inte gravid. Kan det vara så att de ser olika ut eller är det någon annan sorts platy jag har? Expediten i affären var så stressad..hon sa bara att de som var i affären var små och min var nog fullvuxen...men det tror jag inte kan vara möjligt.
          Anna

          Kommentar

          • cyanida
            • January 2002
            • 11

            #6
            Det kan ju vara så att du matar mycket och då får ju fiskarna lite mage! =) Men du, det är inte ok för guppy hanen att gå själv, han lär behöva 2 damer att uppvakta annars lär han bli ledsen.

            Cyanida
            Cyanida

            Kommentar

            • guppy

              #7
              i och för sig kan den ju vara fet...men alla "korall platy" i det akvariet jag köpte dem från såg likadana ut. Det är svårt att beskriva den men jag ska försöka. Den är högst tre cm lång och drygt 5mm bred(från sida till sida, inte hög) den är mörkt orangeröd men ljusare på "kulan" (magen). när jag hoppar över mat en dag är magen inte mindre och ingen annan av fiskarna är ju tjocka... Den har fått yngel, jag vet inte om en fisk är fullvuxen när den ynglat eller om den kan bli större. Dessutom var de korallplatyna jag såg i torsdags betydligt mörkare i färgen. hoppas att du förstår hur den ser ut<img src=extra_smilie_fish2_happy.gif border=0 align=middle>
              Angående Guppyn så ska han givetvis också få ett par kompisar ;o)
              han ska ju inte behöva vara ledsen...
              <img src=extra_smiley_jump2.gif border=0 align=middle> tieea på "hoppans" mage...med ljusare parti på mitten...så menar jag att platyn ser ut

              Anna

              Kommentar

              Arbetssätt...