Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Hur ser en korallplaty ut?

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Hur ser en korallplaty ut?

  Är lite förvirrad nu. I två akvariebutiker här i Uppsala så har man haft korallplaty, då har man till mig sagt att de är korta och knubbiga. Nu var jag iväg till Stockholm till en annan akvariebutik och frågade efter korallplaty. Men deras var inte korta och knubbiga. De sa att skillnaden mellan vanlig platy och korallplaty är att korallplaty är en annan intensiv rödfärg på.

  Hittade inte korallplaty i arkivet här.

  #2
  De korallplatysar jag har haft har varit knubbigare och mindre än vanliga platysar, dessa finns även som wagtail.
  /PIA

  Jag är medlem i NCS - föreningen för dig som tycker om ciklider!

  Kommentera


   #3
   Man brukar väl skilja på Xiphophorus maculatus, och variatus? Maculatus är väl den kortare och knubbigare typen om jag har förstått rätt, där det finns en massa olika färgvarianter, som t.ex korall (knallröd med vitaktiga kanter på stjärtfenan), wagtail (oftast orange med svarta fenor), sunset (ljusorange framkropp och mörkorange bakkropp), Musse Pigg (orange med "Musse" på stjärtfensroten), och så vidare. Och så förstås en massa blandningar mellan alla dessa. En korallplaty ska alltså vara ganska kort i kroppen, närmast blodröd, och ha vitaktiga kanter på stjärtfenan. Det är i alla fall så jag har lärt mig att de ska se ut. Men även om de är knubbiga, så kan de bli rätt stora, har själv haft korallplaty som väl varit ca 6-7 cm.

   http://www.zoopet.com/fiskar/fisk.php?NR=38&SOK=1 den stora bilden visar väl en sunset.
   Senast ändrad av Shepard; 2011-08-09, 12:59.
   "You can fight like a krogan, run like a leopard, but you'll never be better than commander Shepard" (Miracle of Sound)
   Min profil
   Mitt galleri

   Kommentera


    #4
    #3 Flesta kultur platy som man køper i affæren ær nog blandade med både helleri,variatus och sækert någon Xiphophorus art mera.
    mvh johnny
    www.poecilia.org
    http://www.danishshowguppy.dk/
    http://www.dglz.de/

    Kommentera


     #5
     Såvitt jag begripit det är grejen med korallplaty att de är intensivt röda, ibland med vita kanter på en del fenor. Har sett flera olika stammar som jag betraktar som korallplaty. En av stammarna är rätt knubbig, fisken ser kort ut i relation till sin längd. Det finns dock en svensk stam av dessa som inte är knubbiga.
     Bara döda fiskar flyta medströms

     Kommentera

     Sparar...
     X