Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Hur ser man om svärdbärare har yngel?

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Hur ser man om svärdbärare har yngel?

  Jag har 9 st svärdbärare varav 6 är honor. Två av dessa är riktigt stora med riktig ölmage. Kan man på något sätt få en indikation på om någon av de bär yngel? Jag har nämligen också ett antal skalarer och skulle vilja flytta honorna till annat kar så småningom om så är fallet.

  #2
  Bara att flytta om de är runda. Ett tips är att skaffa en stor nätkasse som är gjord för ändamålet och placera honan där i (så att ynglen kan komma ifrån mamman). Honorna är nämligen inte sena på att äta sina små om läge uppstår.

  Lycka till!

  /Jocke

  Kommentera


   #3
   Hej!
   Det enklaste sättet är det som Banderad beskriver, har du däremot ett mindre akvarium på 30L kan man använda det som yngelkar, men då bör karet vara inkörd eller att du använder ett filter som varit inkörd.

   För att få ynglerna att överleva
   Dästa är att flytta på svärdbärar mamman så hon kan ploppa ut ynglerna och sen slänger du tillbaka svärdbärar mamman till sitt vanliga akvarium, Så får ynglerna gå själva med lite skärpsnäckor.

   själv låter jag mina svärbärar yngel klara sig själva i det karet de vuxna svärdbärarna går i. Har mycket mycket flytväxter så de har någonstans att gömma sig.
   Livet är som en kaka, kan innehålla spår av nötter

   Varför vara som alla andra, när man kan vara annorlunda
   Fiskbloggen

   Kommentera


    #4
    Tack för svaren, perfekt

    Kommentera

    Sparar...
    X