Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Akvarieaffär utbud

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Akvarieaffär utbud

  Hej!

  Har en godvän som ska starta upp en ny akvarieaffär och tänkte höra med er vilket utbud ni skulle önska att en välsorterad akvarieaffär ska ha.

  Skriv gärna tips önskemål ,inriktinig, produkter.

  Finns det något som saknas i handeln idag som han ska satsa på.

  Tacksam för svar

  #2
  Jag känner en som äger en stor butik och enligt honom är det bara fisken som gör att han går runt! Filterutrustning köper folk på nätet eftersom priset inte går att konkurrera med...

  Men visst vill man ha bra luftpumpar, svampfilter, inner o ytterfilter. Olika varianter av ledlyse med styrning, massor av rötter växter och olika substrat. Alla tänkbara foder och även levande och fryst.

  Men jag tror som sagt att ett stort utbud av vackra fiskar är framtiden för djuraffärer, för folk behöver alltid fisk till sina akvarier och där kommer inte internetbutiker slå fysiska butiker på fingrarna.
  Viva Leo Buscaglia

  Kommentera


   #3
   Jag tror att en butik skulle kunna ha mestadels fiskar och minimalt med andra grejer (enbart för de få kunder som impulsköper i fysisk butik). Personligen upplever att det är svårt att det är mycket få tag på de fiskar man vill ha om man inte råkar ha kontakt med en butik som kan beställa hem önskad art från grossist. Samtidigt kostar det väl att ha fiskar inne.

   Det finns faktiskt en grej till som är svårt att köpa på Internet: Stenar och rötter för inredning/aquascaping. Just för att dessa (av naturliga skäl) skiljer sig från eventuella bilder på sajter. Det blir rätt slumpmässigt vad får man får om man köper sådant på nätet.

   Man skulle dessutom kunna ha några aquascapes i butiken för att attrahera kunder, finns hur många videor på utländska butiker som har det som helst på Youtube, men jag har inte sett det i Sverige. Snabbt framsökt exempel: https://www.youtube.com/watch?v=gsxXdBMnSBY

   Tror man har denna typ av butik för att man älskar hobbyn, inte för att det är ekonomiskt lönsamt. Men man vill ju inte förlora pengar på det och måste kunna ha en normal lön. Är nog en fördel i att vara i en av de största städerna då kundbasen pga. befolkningstätheten i Sverige är rätt klen.
   Senast ändrad av Fiskburken; 2020-02-12, 11:46.

   Kommentera


    #4
    Något som jag saknar är startkulturer för micro mask, daffnier osv. När jag var ung så fanns det i alla akvarieaffärer. Det kostar nästan ingenting att föröka och en liten burk hade jag lätt betalat 50 - 100 SEK för.

    Kommentera


     #5
     När jag går in i en akvarieaffär så får jag en känsla av att jag är i ett u-land
     Viva Leo Buscaglia

     Kommentera

     Sparar...
     X