Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

En bunker, två rum med akvarium.

Kollapsa
X
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Kul!

  Kommentera


   Tillbaka efter semestertider och utbildningar på jobb.
   Lär hänga lite mer frekvent här på Zoopet nu framöver. Med tanke på vädret ute idag så ligger nog inte heller hösten långt bort gissar jag. Hoppas ändå att det tittar fram några fina dagar innan det är dags att ställa om klockor osv. Passa då på, ni som gillar fiskar som trivs i te-vatten och åt det mjukare hållet. Perfekt årstid att plocka nedfallna höstlöv och lite längre fram även alkottar. Likaså pinnar, natursten och liknande. För som vanligt under höst/vinter ger ju årstiden akvarieintresset ny energi. Inte kul att leta material till inredningen i minusgrader, regn, mörker och kanske behöva sparka undan snö.

   Som jag skrev för någon vecka sedan har jag en plan på att skaffa ett par snygga dvärgciklider till ett av mina akvarium. Det kar där det idag går ett ynglande par av albino ancistrus samt onödigt många Leopard Endlers. Funderar på några Schackbrädor eller Apistogrammor. Lutar åt Apistogramma eftersom jag varit inne på den arten, vilket jag skrev tidigare.
   Började för några veckor sedan succesivt droppa i gamla bok-löv i omgångar som jag haft liggandes. Även mindre pinnar/grenar av Bok och Ek har lagts dit i omgångar. Var ute och plockade dessa grenar i en lövskog där de avverkat träd förra året. Har sen dess gått och sneglat på lämpliga pinnar/grenar där de låg avbrutna på marken och låtits sig torkas av vind och väder, och nu tycke jag det var dags att dra hem en hög. Högen på bilden är nog bara ca 30% av jag tagit hem. Några av dem är dessutom de jag redan stoppat i karet, endast skrubbade i rejält varm varmvatten.
   Resten ligger i ett varmt pannrum och torkar ytterligare till okänd framtid. Lägger upp några bilder på akvariet och "processen".

   Kommentera


    Kommentera


     Kommentera


      Härligt att du är tillbaka! Tror det där karet kommer bli toppen för några fina apisar! Kul att du dokumenterar processen också.

      Kommentera


       Vid matning idag tyckte jag att två av mina Scalarer var onormalt aggressiva. Kände igen beteendet efter att jag satt mig och tittat lite extra noga. Och mycket riktigt, ägg lagda på ett blad. Såg först inte äggen, men deras fokus avslöja dem. Vände på bladet för att verkligen se om de redan lekt. Trodde de var för unga. Då får övriga fiskar lite levande foder nu.

       Kommentera


        Kommentera


         Vad roligt med lek! Hoppas det blir yngel, även om det verkar svårt för en del scalarer att lyckas. Vad fina de är också!

         Kommentera


          Visst är det lustigt, man märker alltid när något hänt oå fiskarnas beteende. Grattis

          Kommentera


           Hur har det gått med rommen?

           Kommentera


            Det undrar jag med, får kika på lördag fm. Är iväg med jobbet och kommer hem ikväll.

            Kommentera


             Spännande, då får vi vänta och se (höra)!

             Kommentera

             Sparar...
             X