Announcement

Collapse
No announcement yet.

550 liters Discus - Ett brutet löfte

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Sitter, ja vid det här laget vet ni var..... men det var inte meningen, skulle egentligen varit på väg till en kräftskiva på en liten ö i Stockholms skärgård....men vaknade igår med en kanonförkylning....så trotts andra planer hamnade jag här..... ödet.

  Förutom flera projekt här hemma, inte akvarierelaterade jag renoverar huset på lediga stunder och har så gjort i typ fyra år....svårt att hitta dessa lediga stunder....så har jag massor med spännande akvarie projekt på gång, mer än jag någonsin haft, tur att jag inte har någon tidsfris.

  Mitt projekt med akvarierum hemma blev ju utbytt mot lokalen och trotts viss tveksamhet, det här med att inte ha alla kar hemma, känns nu helt rätt.

  Projektet med att få klart sexhundra före helgen och flytta in fisk under helgen gick om intet. Jag är inte nöjd med Jula blästersand som jag tycker är alldeles för kompakt. Så jag kommer gå tillbaka till Råda sand, och beställde den finaste, men tyvärr kom den inte förra veckan utan skall komma i början av nästa. Så det får dröja tills dess.

  Vilket innebär att mitt Malawi kar får dröja lite till. Ja sedan är det 540 med Mats som känns grymt spännande att ta tag i...

  så är det alla lekkar till diskusarna som jag vill ha klart under september.

  Så är det den nya möbeln för 720 som skall ställas i ordning och sedan skall 720 inredas, där är tanken att det skall bli ett biotop kar för diskus. Jag har släppt tanken på vildfångade och har istället tänkt F1 ett ordentligt gäng.

  Förutom det skall jag göra ett nytt försök med inredningen i vardagsrumskaren och det hade ju varit grymt kul att få färdigt ett odlingskar till goldstripe ....

  Ja ni hör ju själv. Jag hoppas på en riktigt lång höst......Förra veckan kom min chef och påminde mig om att jag måste ta ut 12,25 semesterdagar till i år annars får jag dem i pengar. Först funderade jag på om jag skulle resa någonstans, men jag har insett att det nog blir 12,25 dagar ängnade åt min hobby. Tur att jag är singel, hm eller är det kanske just därför jag är singel........

  Dax att sätta igång

  Comment


   Originally posted by Malawi_forever

   BTN river stone gick att stapla om man använder lite fantasi och jobbar lite med placering. Dock ser de fortfarande lite onaturliga ut och lite mer gröna än man ser på bilder på nätet. Så det blir inga bilder på dom förrän de har fått lite alger på sig så de ser naturligare ut.
   Perfektionist

   Comment


    Då väntar vi alla tills du är nöjd, så får vi se bilder då.....och du, låt strumporna ligga...

    Comment


     Vilka härliga planer och projekt du har, även om det är mycket att stå i!

     Comment


      Nu är helgen snart slut.....även om jag var hemma hela helgen, visserligen förkyld, blev det inget akvarierelaterat gjort.

      Ja , det vill säga förutom att titta i karen. Nu är helt plötsligt den försvunne Ivanacara adoketa hanen framme jämt, doch ser jag inte honan. Hanen glider runt med Nyckelhålcikliderna och letar matrester. Diskusarna här hemma fungerar finfint. Bågfencikliderna håller på....två av honorna har lekdräckt, men inte så att hanarna tar varsin hona inte. Nä de är båda på samma. Bolivianerna är inte på lekhumör men ser friska och välmående ut.

      I lokalen så. I hantlarna kar har det blivit lite mycket bråk nu, de två största hanarna är på varandra, Jag behöver nog dela på dessa. Undra om ett par hantlar skall få gå med de stora diskusarna. De lever ju i samma miljö som vilda.....jordägarna växer och frodas. Jag har ju åtta, men en så länge funkar de bra tillsammans.
      Diskusynglen är inne i en ordentlig tillväxtperioden nu. Och ta i trä, ännu fungerar allt. Smådiskusen lika så. De funkar som sagt bra överallt ......men en av de rödturkos drar sig lite undan och är inte riktigt på maten som de övriga. Förhoppningsvis är det bara tillfälligt.

      Jag hoppas nu att min råda sand kommer på tisdag. Då kan karet vara igång på onsdag iallafall. Kommer flytta i fisken i detta kar ganska omgående eftersom jag fyller på med vatten från de karen de går i och krama ur filtermattorna samtidigt, eller kanske lägga i karet. Skall bli skönt att få i fisken i rätt kar igen....
      Så kommande vecka blir det jobbet på dagarna och lokalen på kvällarna.....inget annat.....ser fram emot veckan

      Comment


       Lycka till med allt i veckan! Skönt att den försvunna hanen är framme igen samt att yngel och smådiscus frodas!

       Comment


        Originally posted by Nando View Post
        Lycka till med allt i veckan! Skönt att den försvunna hanen är framme igen samt att yngel och smådiscus frodas!
        Tack Nando. Ser verkligen fram emot alla projekt jag har på gång, skall bara försöka att lägga band på mig och ta ett i taget

        Comment


         Comment


          Originally posted by Ekenberg View Post

          I Curilenquer karet är diskusarna åter en grupp. De verkar som de två dominanta hanarna åter slutit fred. När paren i San Merah karet är flyttade till lekkaren skall Curilenquer få flytta dit tillsamans med de kvarvarande två. Hoppas det skall funka..... Sedan är tanken att smådiskusarna få flytta hem, tanken är att även tio av mina yngel skall få flytta med om allt funkar. Sedan är det ICC som skall få sina och de övriga gissar jag att jag blir av med utan problem.
          Läser Din tråd Ekenberg, trots att jag varit frånvarande med annat de sista veckorna.
          Vi håller kontakten angående diskusarna. Fisken och ett besök i lokalen är mer än befogat för att sätta sig i bilen och avverka ett gäng mil.

          Comment


           Originally posted by ICC View Post

           Läser Din tråd Ekenberg, trots att jag varit frånvarande med annat de sista veckorna.
           Vi håller kontakten angående diskusarna. Fisken och ett besök i lokalen är mer än befogat för att sätta sig i bilen och avverka ett gäng mil.
           Jag kommer nu köra en kloramin t kur i alla mina kar i lokalen samtidigt . Efter den alltså om tio-fjorton dagar skulle jag rekommendera att du kommer. Då är de så parasitfria som jag kan få dem.

           Comment


            Det skulle nog passa ganska så bra faktiskt. Helgen den 21-22 sep typ!?

            Comment


             Originally posted by ICC View Post
             Det skulle nog passa ganska så bra faktiskt. Helgen den 21-22 sep typ!?
             Absolut kör på det......

             Comment


              Förstår inte hur du orkar och hinner med så många burkar och projekt, imponerande!
              Att du sen dessutom tar dig tid att uppdatera oss andra med dina upplevelser erfarenheter och tankar tackar man för.

              Comment


               Originally posted by Manado View Post
               Förstår inte hur du orkar och hinner med så många burkar och projekt, imponerande!
               Att du sen dessutom tar dig tid att uppdatera oss andra med dina upplevelser erfarenheter och tankar tackar man för.
               Vet du, ibland undrar jag själv......

               Kom nyss hem, gjorde vattenbyte i alla kar och tog mig tid att göra rent rutorna också. Tänkte fota lite när de andra karen var släkta. Men när jag väl var klar och skulle fota dog telefonen....suck.

               Men nu är 600 på plats inorgon skall det fyllas bara för att se att det är tätt efter flytten . Sen skall fiskarna flyttas. Får väl se om jag hinner. Parallellt håller jag på att förbereda malwikaret.

               Helt ärligt, jag har för många kar och för många projekt.
               Men det är ju så otroligt kul.... Idag köpte jag rötter... för 450 som skall igång efter 540 som skall igång efter 600 och lite så vid sodan om 720......... hjälp vad sjutton håller jag på med.....

               Men att skriva hör är nog min lilla säkerhetsventil. Jag hör ju själv hur vansinnigt mycket jag har på gång.....
               och det hjälper mig att bromsa lite.....kanske

               skön kväll Manado och alla andra.....

               Comment


                Sitter i lokalen....väntar på att 600 liter skall fyllas upp. De flesta karen är släckta nu endast de två närmast 600 lyser fortfarande. Där jag tar vattnet ifrån. Fiskarna får flytta imorgon. Allt är lugnt bara pumparnas surr och vattnets porlande.

                Min diskushonor Randy, hon som var konstant stressrandig ja det är hon inte längre ....

                och röd turkos hanen är lika vacker som alltid. Han är däremot inte så van vid mitt fotograferande, så då blir han stressrandig...

                Ha en skön natt nu alla akvarievänner...

                Click image for larger version

Name:	02C46C77-92B8-42F3-A01E-4620AB4A802D.jpeg
Views:	100
Size:	491.5 KB
ID:	2407923

                Click image for larger version

Name:	B3F5A2AD-E688-4C82-BA42-13EF48942595.jpeg
Views:	99
Size:	609.5 KB
ID:	2407924

                Click image for larger version

Name:	9CA35578-F5E3-4DB3-9353-2E926B3C6C12.jpeg
Views:	94
Size:	667.0 KB
ID:	2407925

                Comment

                Working...
                X