Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Nystart

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Nystart

  Jag har efter många års funderande beslutat mig för att det saknas ett akvarium i mitt liv. Erfarenheten är den jag har från tonårstiden som är ett tag sedan och det känns inte som den är aktuell längre. Jag började med att köpa ett begagnat hörnakvarium på ca 200 l som jag nu tänker inreda. Jag hittade en BTN-bakgrund/Amazonas på en loppis men den var så pass sönderskuren att jag istället bestämde mig för att göra en egen. Surfa runt lite och läste, skaffade frigolit och silikon och började skära. Amazonas-temat var fortfarande målet och jag började med sidorna som ska föreställa sten och därefter den fristående roten/stubben, som ska passa in i hörnet. När jag skurit klart använde jag en varmluftspistol för att smälta frigoliten lite och skapade en hårdare yta utan lösa frigolitbitar.

  Länk till bild på de omålade frigolitsidorna och början till roten/stubben: https://drive.google.com/file/d/1Rnm...ew?usp=sharing

  När jag skurit klart sidorna täckte jag dom med husfix och lät det bli en ganska "rå" yta för att efterlikna stenstrukturen. Stubben fick vara utan husfix då den är så pass detaljerad att det inte skulle bli bra att täcka med fixen.

  Länk till bild på omålade stubben: https://drive.google.com/file/d/1mfM...ew?usp=sharing

  Nu var det dags att börja måla och jag har använt akrylfärg på både stensidorna och stubben.

  Länk till bild på den målade stubben: https://drive.google.com/file/d/18TM...ew?usp=sharing

  När jag var nöjd med själva färgerna var det dags för lack för att skydda färgen. Jag hade innan läst om lite olika alternativ och bestämt mig för att satsa på ett säkert kort, NM Klarlack/"akvarielack". Utifrån erfarenheten med färgläggningen med akrylfärg som var ganska omständig med själva stubbern så hade jag bestämt att mig för att skaffa en färgspruta för att få till en bra yta över alla små hålrum och detaljer. Ungefär så långt har jag nu kommit, två lager lack är på plats och nu ska det härda i 7 dagar.

  Länk till bild på den färdigmålade bakgrunden och stubben innan lack: https://drive.google.com/file/d/1KtR...ew?usp=sharing

  Under tiden som det härdar funderar jag på fortsättningen. Jag måste skaffa lite mer grejer innan jag kan stoppa i fiskarna i karet men jag vet inte riktigt vad.
  Filter? Tänker ytterfilter med vad för sort?
  Bra lyse i rampen måste jag ha. Vill ju att växterna ska trivas
  Vad mer behöver jag? Luftpump?
  Vad är en bra fiskkombo att börja med? Många frågor...

  #2
  Jag har cristalprofi i mina två kar. Tycker de funkar strålande! Tysta och prisvärda!

  Återfallsakvarist.

  Kommentera

  Sparar...
  X