Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Stark doft från nya filter

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Stark doft från nya filter

  Hej!
  Har precis, igår, fyllt upp och startat vårt Juwel Rio 240. Märkte dock att vattnet/karet luktade lite "plastaktig" i eftermiddags.
  Vattnet är fortfarande lite grumligt efter att vi hällt i Happy Life Evolution igår i samband med påfyllningen, och jag trodde att det kanske hade med det att göra.

  Lyfte dock på luckan till filtren och kände att lukten kom därifrån. Tog upp filterhållarna, och filtren luktade ganska mycket plast. (Tänk nästan lite bränd plast).
  Är det någon som känner igen att helt nya filter kan göra det? Det är Juwel originalfilter i olika färger och tjocklek, som följde med akvariet.

  Eller kan det vara något annat som satt doften i filtren? Happy Life? Gruset sköljde vi jättenoga. Siliconet till juwelbakgrunden fick härda i ca 40 timmar (och det var ett riktigt akvariesilicon).
  Känns lite olustigt... Eller så är det ingen fara alls och det försvinner om ett tag.
  Kastar ändå ut frågan...

  #2
  Jodå det har jag varit med om, en gång stank filtret to.m bensin. ALLTID skölja filtergrejer är en bra regel att hålla!
  Viva Leo Buscaglia

  Kommentera


   #3
   Troligen ingen fara med doften, förutom att den känns obekväm. Ett resultat från fabrik vid tillverkning och formning av plast under hög värme. Det kommer att avta inom några dagar- en vecka. Köpte själv en luftpump modell större för ett tag sedan. Provstarten den vid uppackning och den lukta hemskt, men hade ingen inverkan på fisk i de fyra akvarium som den driver i dagsläget.
   Du kan vara lugn.

   Kommentera


    #4
    Tack för svar och råd! Då får det stå nån vecka innan vi släpper i lite fisk och växter. Men fortfarande ganska grumligt efter Happy Life.
    De 3-20 timmar som står på flaskan har passerat, dubbelt upp.
    Men läste i en annan tråd att det kan ta ett flera dagar innan vattnet blir klart... Så det är väl bara att vänta? Är de nödvändigt att hälla i "uppstartsmedel" alls egentligen?

    Kommentera


     #5
     Ursprungligen postat av marjoh64 Visa inlägg
     Är de nödvändigt att hälla i "uppstartsmedel" alls egentligen?
     Det beror på ditt kranvatten!
     Viva Leo Buscaglia

     Kommentera

     Sparar...
     X