Det där tror jag inte är något fara. Går ju knappt att se. Lite alger ser bara naturligt ut.
Är karet nyuppstartat? Ha bara tålamod. Slarva inte med vattenbytena och mata sparsamt och passa på att läsa igenom artiklarna i artikelarkivet under tiden!
Mina Otocinclus är kanon på alla pensel och brunalgerna. De tar allt utom trådalger och Staghorn. Dessutom ser de inte svärdsplantorna som kvällssnacks
Algerna ökar för varje dag som går. Syns inget på rutan på kortet utan endast lite på Bakgrunden. Bilden är tagen i förregår skulle jag tro och det har ökat mycket.
Skall resa iväg ett par dagar så får se hur möe det är när man kommer hem. Då skall jag sätta in 3st Otocinclus tänkte jag.
Algerna ökar för varje dag som går. Syns inget på rutan på kortet utan endast lite på Bakgrunden. Bilden är tagen i förregår skulle jag tro och det har ökat mycket.
Skall resa iväg ett par dagar så får se hur möe det är när man kommer hem. Då skall jag sätta in 3st Otocinclus tänkte jag.
Ett förslag är att du sätter in minst 6 st. om du är intresserad av arten som så. De verkar trigga varandra så det blir mer fart i dem då.
Jag hade kiselalger i mitt 100l kar i ca 2 månader. De "kom över en natt, och försvann över en natt". Det jag gjorde mot slutet var att minska ner andelen % i vattenbytena, då jag fick höra att det kan ha varit mina kanske för stora vattenbyten som ställde till det för karet medan kiselalgerna gynnades av det s.a.s. Sakta men säkert försvann även det bruna.
Under början av just de ca 2 månaderna matade jag nog för mycket också. Under denna tid minskade jag även ner på matningen till en bättre nivå.
Jag skippade att köpa fisk till det då jag hörde att det fixar sig själv i slutändan ändå.
Så tålamod, lagom med mat och lagom med vattenbyte fungerar det med
450l, 350l, 125l, 54l och 45l. Fokus på malar, tillsammans med gott & blandat.
Konstiga är att denna här bruna sörjan bara är på ena halvan av karet. Jag har biltemas blästersand. Jag har den grövre på ena halvan och den andre på den halvan som den bruna sörjan är på.
Kommentar