
Mkt. Alger i mitt ciklider akvarium.
Kollaps
X
-
jag måste säga att jag tror mer på din idé än de forskare som tror att man ska kunna fixa det genom att ta bort kvävet =)Lämna en kommentar:
-
Det enklaste vore om det fanns en makrofyt som kunde käka upp allt överskott som främst dyker upp på våren om jag förstått det hela rätt. Det är nog svårt att konstgöda fram så stabila nivåer vi kan hålla i våra akvarier.
Eller varför inte pumpa in den där årliga 1,7 miljarden i några nya fartyg som kan suga upp de årliga algodlingarna och på så sätt på bred front få upp en stor del av fosforn och kvävet.
Hade det varit en grund sjö hade man ju bara planterat in lite Limnophila sessiliflora (well vass och näckrosor funkar väl bra också) och på så sätt fått syresatt botten och ett jäkla upptag av makroämnen - med en schysst gräsklippardragg som skövlade ogräset några gånger om året så skulle man snabbt gjort sjön oligotrof istället för eutrof (nu pratar jag säkert i nattmössan men ändå 8)Lämna en kommentar:
-
jag funderade på det där, och rimligen borde det väl vara lättare att tillföra ämnen, än att ta bort dem. om det nu är proportionerna det delvis är fel på.Lämna en kommentar:
-
tyckte forskarna att det fanns några beröringspunkter mellan växtakvarier och deras forskning?
Presentationen gick bra har jag för mig.Lämna en kommentar:
-
defdac: jo, jag har läst om bråket mellan forskarna. hur gick presentationen? tyckte forskarna att det fanns några beröringspunkter mellan växtakvarier och deras forskning?Lämna en kommentar:
-
Det är en ganska intressant "konflikt" mellan två olika läger i Sverige:
Jag fick nöjet att presentera hur man göder akvarier som kuriosa för några forskare i Göteborg på Oceanografiska (som tillhör dom som tycker kvävereningen är "meningslös"). Jag blev injuden av Kai här på forumet.
Kul idé i den där artikeln där dom vill konvertera Östersjöns botten till ett bottenfilter =DLämna en kommentar:
-
Visst är det ironiskt att Sverige spenderat miljarder på att kväverena Östersjön och vi nu har stora problem med Cyanobakterier?Lämna en kommentar:
-
tropfrog: jo, defdac har nämnt det, samt så brukar syrebristen i östersjön nämnas som en bidragande faktor till algblomningen(förutom att nitraten försvinner) .Lämna en kommentar:
-
Ursprungligen postat av plorozentropfrog: fast å andra sidan så gynnas inte cyanobakterier av syre...
ok, men hur vädrar man på bästa sättet ut amoniaken då?
Följande tips funkar mot cyano, antingen tillsammans eller vart och ett för sig:
*Mörkläggning tre dagar.
*Minskad ytcirkulation
*Slamsugning
*Bättre biologisk filtrering
*Färre vattenbyten
*Högre fisklast
*större fodergivor
*kno3 tillsats
Det är bara att lista ut vad som är mest snedvridet i ditt kar och åtgärda det.
MVH
MagnusSenast redigerad av Tropfrog; 10 April 2006, 20:09.Lämna en kommentar:
-
tropfrog: fast å andra sidan så gynnas inte cyanobakterier av syre...Lämna en kommentar:
-
Ursprungligen postat av plorozentropfrog: den höga cirkulationen kanske drar ner kväve till cyanobakterierna?Detta tillsammans med hög utvädring av amoniak. I vissa kar skulle kanske denitrifikation i bottnen vara en delförklaring, men nog inte så betydande.
MVH
MagnusLämna en kommentar:
Lämna en kommentar: