Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Problem med växter

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  #16
  Nu borde du se siamesis, det är 10 st praktbarb som är ca 4cm, har aldrig sett några fiskar som ätit på några blad men å andra sidan är ju fiskarna vid vattenytan och väntar på mat när jag sitter där och tittar.
  Senast ändrad av Hee; 2019-03-14, 16:31.

  Kommentera


   #17
   Siamensisen ser ut att lida av någon form av näringsbrist (svårt att se tydligt på den bilden), relativt nyplanterad? Vet inte ifall Praktbarben kan ge sig på växter, tror inte detta men någon annan kanske vet.

   Kommentera


    #18
    Just denna har nog suttit i 2 månader , när jag pratade med zoobutiken om att den växte dåligt så sa dom att jag skulle nypa av dom så brukade dom växa bättre , så jag gjorde så hadde 4st som jag delade på så det är nu 8st plantor och alla ser likadana ut, dom som jag nöp av har nog suttit 4 månader.

    Kommentera


     #19
     Normalt är Siamensis ingen svår växt men kräver en del ljus och näring, helst även till rötterna. Av det jag kan se på bilden tycker den ser lite annorlunda ut mot en Siamensis som har anpassat sig till att växa i akvariet, bladen brukar bli lite längre och smalare än dom på plantan i bilden som mer påminner om ett exemplar som vuxit ovan vatten. Ibland kan man också ha oturen att få ett exemplar av en växt som av någon anledning inte tar sig eller utvecklas normalt.

     Kommentera


      #20
      Ja så va bladen när jag köpte den, det är det jag menar med att bladen på flera av växterna verkar sluta att utvecklas dom får inte den form dom ska ha normalt, det blir nya blad hela tiden men dom växer inte till sig, funderar också på nån form av brist ,kanske jag måste öka doseringen, är ca 20 plantor totalt.

      Kommentera

      Sparar...
      X