Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Algangrepp! HJÄLP!

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Skiren
  svarade
  EC dödar bara för att man sprutar det i så koncentrerad dos rakt mot cyanon. Annars är det ofarligt i rekommenderad dos.

  Kommentera:


 • Spongeduck
  svarade
  Jag har inte hittat några nya spår av glåalger än. Eftersom jag inte har några fiskar än: kan jag inte använda antibiotika i karet för att ta död på alla bakterier ? Jag har Bakterie kultur på flaska som jag kan tillsätta efteråt. Eller stannar antibiotikans effekt kvar i akvariet hela tiden ?

  Kommentera:


 • Skiren
  svarade
  De har en tendens att komma tillbaka. Tyvärr brukar det bli värre om man rör fläcken innan man behandlar med nått. Easy Carbo är smidigast då tycker jag. Ta en spruta och spruta det direkt på fläcken under vattnet så dör det.

  Kommentera:


 • Spongeduck
  svarade
  Jag hittade blåalger i mitt akvarium ! Men det var inte särskilt mycket så jag plockade bort gruset den var på och slängde bort den. Tror ni att det funkade ? Kommer de tillbaka ?

  Kommentera:


 • myslas
  svarade
  Fler växter är bara bra, särskilt snabbväxande sådana såhär i början. De tar näringsämnen från algerna och kan konkurrera ut dem. Sedan bör det väl också sägas att lite alger får man nog stå ut med, men man kan hålla dem nere på en acceptabel nivå där man antingen kan skrapa rutor eller plocka bort angripna blad efter hand.

  PMDD är alltid bra. Se dessutom till att du har lysrör som främjar växterna, tex Philips Aquarelle.

  Tror inte du behöver oroa dig för stenarna.

  Kommentera:


 • Skiren
  svarade
  Algerna är skadliga för växterna när de växer på deras blad(kväver dem). Men annars är de helt ofarliga

  Kommentera:


 • Spongeduck
  svarade
  Tack så mycket för svaren Stenarna är köpta på djuraffären. Jag var bortrest när snäckorna och algerna plötsligt dök upp, och jag hade tänkt skaffa lite fler växter när jag kom hem. Kan jag skaffa fler växter nu, eller måste jag vänta på att algerna är borta innan jag skaffar nya ? Går det att man göder pmdd i akvariet utan att främja algerna ?
  Är algerna skadliga för växterna?

  Kommentera:


 • myslas
  svarade
  Det bruna är förmodligen vanliga kiselalger. De brukar dyka upp efter ett tag i nystartade kar och brukar sedan försvinna av sig självt om man ser till att sköta sina vattenbyten. Vill du det ska gå fort att få bort dem så kan du skaffa ett par ancistrus, de tycker om dem. Å andra sidan tycker de allt som oftast om växterna också.

  Snäckorna är inte farliga, snarare tvärtom. De städar upp döda växtblad bland annat. Om man inte matar alldeles för mycket brukar de inte bli allt för många.

  Det där med stenarna har jag ingen aning om. Har du plockat dem utifrån eller köpt dem i butik?

  EDIT: Man kanske inte ska spela poker samtidigt som man skriver sitt svar, det går väldigt långsamt då.

  Kommentera:


 • Skiren
  svarade
  Troligtvis kiselalger. De kommer nästan alltid i nystartade akvarium och försvinner av sig självt efter några veckor eller månader.

  De vita prickarna kan vara ägg från snäckorna, någon alg är det iaf inte.

  Snäckorna är inte alls farliga utan gör väldigt mycket nytta i karet. Däremot är det inte så kul med invasion av dem. Så plocka lite när du pillar med karet för att hålla dem i schack.

  Kommentera:


 • Spongeduck
  skapade ett ämne Algangrepp! HJÄLP!

  Algangrepp! HJÄLP!

  Nu har har mitt nystartade akvarium drabbats av ett algangrepp! Det är alger på växter, rutan och stenar. Jag har även funnit snäckor på cabomban ! Är det farligt ? Vad gör de?
  Den mest synliga algen är rödbrun och ser nästan ut som rost på växterna. Sen finns det även en vit, prickig alg som är på stenar och mina anubias. Jag vet inte om det är alger på rutan, men någonting är det i allafall.

  http://img268.imageshack.us/i/dsc01747wlk.jpg/ - Alger på Javaormbunken.
  http://img189.imageshack.us/i/dsc01753r.jpg/ - Alger på Cabomban, samt (alger?) i övre högra hörnet på rutan.
  http://img188.imageshack.us/i/dsc01752j.jpg/ - Små Vita "prickar" på stenarna

  Hur bär jag mig åt för att bekämpa detta ?
Sparar...
X