Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Slöjstjärt, bukvattensot/förstoppning?

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • cri
  svarade
  Hej,

  Bra att du vågade försöka :o) Om du läser ännu mer och kommer du att hitta att dessa parasiter alltid finns i akvariet och även vissa skadliga bakterier. Endast när en fisks immunförsvar försämras (tex. vid dåligt vatten) kan de attakera den. Det är då den blir sjuk och får diverse symptom.

  30sek var nog för litet.. Försök igen. Ibland behövs flera bad. Glöm inte att låta fisken "purge" /renas ut från gälar etc. i ett separat bad innan han läggs tillbaka i akvariet.

  Titta runt på zoopet om sjukdomar och i slöjstjärts sektionen, det har skrivits rätt mycket om sjukdommar och dess uppkomst speciellt i gällande guldfisk och slöjstjärt.

  En sak jag har lärt mig utav egna misstag är hur lätt det är att överdocera maten. = smutsigt grus. Känns det som du behöver tvätta gruset matar man för mycket. Mata en 5cm slöjsjärt med en "Kina pinne". Metod - doppa ned en chopstick/Kina pinne ca4mm i vatten och sedan i flingor till GF. Där har du morgon rasonen till en GF, gör lika till kvällen och en dag i veckan bör de fasta.

  Kommentera:


 • FatClimber
  svarade
  Tack för svaren!
  Hade läst igenom de flesta av de där sidorna, men med de symptomen jag beskrev verkar det ju kunna vara lite vad som helst.

  Slöjstjärten är en liten stackare på kanske 5 cm.
  Det blev ett saltbad idag vilket var nervöst eftersom fisken inte verkade uppskatta saltet. Svårt att veta hur mycket den tål, jag hade iaf i fisken i typ 30 sekunder. Fisken är väl ungefär som innan saltbadet, har fortfarande inte sett nån avföring...

  Har flyttat över slöjstjärten till eget kar, men om det nu var parasiter, räcker det då med att byta 50 % av vattnet i akvariet jag hade alla fiskarna i? Finns inte parasiterna kvar då? Eller är det bara för att få upp vattenkvalitén om den varit dålig(måste köpa lite tester...).

  En annan fråga, eftersom guldfisken skitar ner så mycket, bör man ta upp gruset(hur ofta?) och rengöra det(med akvarievatten för att inte döda de snälla bakterierna?) ibland?

  Kommentera:


 • cri
  svarade
  Hej,
  Gå till sidan http://www.zoopet.com/akvarium/fisk.asp?NR=54
  Läs de siter som hänvisas till gällande gällande sjukdom och skötsel. Hur stora är de? Läs mer om dem på
  http://www.bristol-aquarists.org.uk/goldfish/moor/moor.htm

  1. Separera Teleskop slöjstjärten från de andra fiskaran - det kommer att bli värre med tiden. Denna sorten är långsam och ser dåligt.

  2. Har du tur är slöjstjärten/Black Moor endast stressad och lugnar ned sig i ett eget akvare.

  3. Förstoppning - Läs om salt dopp (Salt dipp) på nedanstående site och efter ett sådant dopp brukar förstoppningen ge sig.
  http://users.megapathdsl.net/~solo/puregold/disease/treatment/trtmnt.htm#SALT%20DIPS

  Leta upp symptomerna på:
  http://users.megapathdsl.net/~solo/puregold/disease/disease.htm

  ************************************************** *********
  ************************************************** *********

  <font color="red">
  svårt att stanna nere i djupet utan legat och nästan flytit vid ytan, lite på sidan. Dessutom har den ofta haft huvudet rakt när med stjärten upp i vädret i diverse nivåer i akvariet.
  http://users.megapathdsl.net/~solo/puregold/disease/symptom/symptom.htm#floating%20problems</font id="red">

  <font color="blue">
  Dessutom har den ofta haft huvudet rakt när med stjärten upp i vädret i diverse nivåer i akvariet.
  http://users.megapathdsl.net/~solo/puregold/disease/symptom/symptom2.htm#HEAD%20STANDING</font id="blue">

  <font color="orange">
  Idag såg jag att fjällen nästan står ut lite, typ som symptomen vid bukvattensot(dropsy).
  http://users.megapathdsl.net/~solo/puregold/disease/symptom/byname.htm#dropsy

  http://users.megapathdsl.net/~solo/puregold/disease/dropsy.html</font id="orange">
  Mycket - ja, bästa chansen du har här att ge den ett salt bad 2-3 dagar i rad och sedan se vad som händer. Mycket utav syptomerna tyder på parasiter vilket kan betyda dåligt vatten så vare sig du flyttat slöjstjärten eller zebrafiskarna/GF. Måste minst 50% utav vattnet bytas.

  Kommentera:


 • FatClimber
  skapade ett ämne Slöjstjärt, bukvattensot/förstoppning?

  Slöjstjärt, bukvattensot/förstoppning?

  Hej,
  köpte för drygt en vecka sedan en slöstjärt(med teleskopögon).
  Den har redan från start betett sig ganska konstigt, även om det är svårt att veta hur en fisk ska bete sig om man inte haft akvarie förut
  Den har bland annat haft ofta haft svårt att stanna nere i djupet utan legat och nästan flytit vid ytan, lite på sidan. Dessutom har den ofta haft huvudet rakt när med stjärten upp i vädret i diverse nivåer i akvariet.
  Idag såg jag att fjällen nästan står ut lite, typ som symptomen vid bukvattensot(dropsy). Jag har tidigare misstänkt förstoppning, eftersom jag inte sett slöjstjärten skita, medan däremot den ungefär samtidigt inhandlade guldfisken skiter mest hela tiden. Har däreför matat den med ärtor i hopp om förbättring, men utan resultat.

  Om det nu är bukvattensot så verkar ju inte förhoppningarna vara så stora att han ska överleva Men det jag undrar är hur fort uppstår bukvattensot? Som jag förstår det har det gått ganska långt när fisken väl svullnat upp så mycket så att fjällen står ut? Kan det vara så att den redan hade det när jag köpte den?

  Och om det nu är förstoppning, finns det något att göra förutom att variera kosten?

  Ett annat problem är annars matningen, har förutom guldfisken och slöjstjärten 5 zebrafiskar som är så otroligt glupska att det nästan är omöjligt att mata guldfisken&slöjstjärten, eftersom zebrafiskarna vräker i sig all mat på nån sekund. Några tips?
Sparar...
X