Nu ger jag upp snart! Någon idé att starta om eller är hobbyn så här idag?

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg

  • fiskzoo
    svarade
    Tack för svar! Tyvärr har vi provat att vänta ut det men utan resultat. Vi medicinerade i höstas och har sedan kört på att inte göra det och istället avliva vid minsta tecken på sjukdom. Vi lät akvariet vara ett bra tag efter att sista fisken dog och och hade ingen fiskdöd på säkert någon månad. Men sen köpte vi några nya fiskar som skulle vara enkla (platy och svärdbärare) men då drog massdöden igång igen. Precis som vanligt är det en art i taget som drabbas. Nu dog alla platy men ingen svärdbärare har drabbats ännu. Men det kommer säkert.

    Hur länge ska man låta akvariet stå innan man törs köpa nya fiskar?

    Lämna en kommentar:


  • ansjo
    svarade
    De fiskar du nämner är en del lite trixigare att få att överleva någon längre tid. Detta i kombination med ren otur tror jag är den stora boven, och sedan medicinering ovanpå detta är grädde på moset. Fast tvärtom.
    Medicinering mot något man inte vet brukar sällan bli bra, och risken är istället att man får obalans i karet med ännu mer problem som följd.
    Fiskarna som är kvar är ganska tåliga, och låt de köra in karet ordentligt åt dig.
    Mitt råd är att ta det lugnt, köp inga nya fiskar på ett bra tag och låt tiden ha sin gång. Sköt vattenbytena utan att överdriva mängdmässigt, så tror jag nog att karet reder sig med tiden.

    Lämna en kommentar:


  • Nu ger jag upp snart! Någon idé att starta om eller är hobbyn så här idag?

    Nu är jag så förbaskat less på akvariet så inom kort kommer vi nog att göra oss av med det. Vi startade det i september och har skött det enligt konstens alla regler men fiskarna dör ändå. Kan tillägga att vi har ett annat mindre kar som funkar kalas.

    Vi har provat att medicinera utan framgång. Vi har pratat med flera olika seriösa akvarieaffärer och gjort alla möjliga tester men ingen har kunnat hjälpa oss. Vi har verkligen gjort allt vi kan för att bli av med eländet. Det är helt enkelt nått skit i akvariet som dödar alla fiskar utom vissa arter som inte alls drabbas. Våra kardinaltetror och siamesiska algätare har aldrig drabbats trots att de varit med länge men platy, gurami, ancistrus, dvärgciklider, molly, stålfena och säkert någon sort till har alla dött av en efter en och tills ingen av den sorten finns kvar.

    Fiskarna som drabbas börjar bajsa långa vita trådar, ser håglösa ut och magrar av. De slutar sedan äta och magrar snabbt. Sen dör de. Hela förloppet tar kanske någon vecka.

    Någon som har någon idé om något sista som är värt att prova innan karet åker i soporna? Är det någon idé att köpa ett nytt kar och ge sig på hobbyn igen eller är det så här nu för tiden med sjukdomar som inte går att bli av med?
Arbetssätt...