Jo. Jag har köpt artemiaägg från den lokala affären i stan och från akvarielagret i Bromma. Dessa ägg kläckte jag i en glassbalja och jag fick hyfsat med nauplier på den tredje dagen efter att jag satt dit äggen. Rumstemperatur.
Döm om min förvåning när jag så beställde ägg från Guldfisken och dessa kläcktes redan efter ett dygn och det var massor!
Jag gör så, att jag har 6 dl vatten i varje glassbalja och så häller jag i 2 ml ägg. Jag har tre glassbaljor igång och jag blandar först grovsalt i en plastdunk med 18 dl vatten. Tre rågade matskedar och sedan får det lösas upp - jag rör om några gånger. Detta vatten häller jag någorlunda jämt i glassbaljorna och sedan tillsätter jag artemiaäggen.
Så här ser min amatörmässiga artemiaodling ut :
Jag har tidigare provat med olika salter, dyra från akvarieaffärer till vanlig hushållssalt med jod utan att ha sett någon märkbar skillnad i kläckningsresultatet.
Men dessa ägg från Guldfisken slog ju allt!
Döm om min förvåning när jag så beställde ägg från Guldfisken och dessa kläcktes redan efter ett dygn och det var massor!
Jag gör så, att jag har 6 dl vatten i varje glassbalja och så häller jag i 2 ml ägg. Jag har tre glassbaljor igång och jag blandar först grovsalt i en plastdunk med 18 dl vatten. Tre rågade matskedar och sedan får det lösas upp - jag rör om några gånger. Detta vatten häller jag någorlunda jämt i glassbaljorna och sedan tillsätter jag artemiaäggen.
Så här ser min amatörmässiga artemiaodling ut :
Jag har tidigare provat med olika salter, dyra från akvarieaffärer till vanlig hushållssalt med jod utan att ha sett någon märkbar skillnad i kläckningsresultatet.
Men dessa ägg från Guldfisken slog ju allt!
Kommentar