Söndags stek till fiskar?
Kollaps
X
-
Kommentar
-
Det är nog inte tillrådigt att göra det till en vana att mata med kött från däggdjur, i vart fall inte om det är fett på det. Många (särskilt diskusfolket) matar med oxhjärta men det är mycket magert kött. Fettet från däggdjur kan inte fiskar tillgodogöra sig och kan orsaka problem. Men som sagt bara om det blir en vana.
Själv lever jag som jag lär, äter i stort sett bara nykläckt artemia, grindal och bananflugor.Kommentar
-
Det är nog inte tillrådigt att göra det till en vana att mata med kött från däggdjur, i vart fall inte om det är fett på det. Många (särskilt diskusfolket) matar med oxhjärta men det är mycket magert kött. Fettet från däggdjur kan inte fiskar tillgodogöra sig och kan orsaka problem. Men som sagt bara om det blir en vana.Akvaristiska hälsningar
Kjell
Signatur 1. Frustra laborat qui omnibus placere studet
Signatur 2. Jag är inte tillräckligt ung för att kunna allt och inte heller tillräckligt gammal för att ha glömt allt.Kommentar
-
Kommentar
-
Akvaristiska hälsningar
Kjell
Signatur 1. Frustra laborat qui omnibus placere studet
Signatur 2. Jag är inte tillräckligt ung för att kunna allt och inte heller tillräckligt gammal för att ha glömt allt.Kommentar
-
Det är klart att det är skillnad på ett magert kött och ett med mycket fett insprängt! Du får väl pröva och utvärdera skillnaden.
I övrigt har jag aldrig riktigt förstått poängen att man som hobbyist matar med det. Men så håller jag inte på med felvänd plattfisk hellerKommentar
-
Allt kött från varmblodiga djur har en högre smältpunkt än kött från kallblodiga djur - men säkert är det som du skriver ännu sämre att ge dom en massa fettAkvaristiska hälsningar
Kjell
Signatur 1. Frustra laborat qui omnibus placere studet
Signatur 2. Jag är inte tillräckligt ung för att kunna allt och inte heller tillräckligt gammal för att ha glömt allt.Kommentar
-
Skulle aldrig falla mig in att servera söndagssteken till fiskarna, vad skulle jag äta då?
OT: Söndagssteken blev 1 1/2 kg lammlår som jag benade ur och späckade med katrinplommon, bands ihop och bryntes i stekpanna innan den ställdes på en bädd av morötter i lergrytan, hällde på en flaska carnegieporter och stängde locket innan den gick in i ugnen på 250° i 2 timmar, reducerade skyn och tillsatte 2 dl grädde som blev en mustig sås, serverades med presspotatis, honungsglacerade stekta morötter och inlagd färsk gurka innan den avnjöts av mig och lilla O ute i parken!Kommentar
-
Kommentar