Bakgrundslåda

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • lejonmarie
    • September 2003
    • 14

    Bakgrundslåda

    <b>Bakgrundslåda</b>

    Är det nån som har tillverkat en sån här låda?
    I så fal har ni mer info att ge, tex mått bakom akvariumnet för att få djupet osv, är det snyggt? Gärna om ni har bilder vore kanon!
    Tack för hjälpen.
    Denna info har jag hittat här på forumet!

    ************************************************** ********************
    Man kan också tillverka en bakgrundslåda som placeras bakom bakrutan. En sådan kan göras på många olika sätt och med hjälp av speglar och ljus kan den ge en enorm djupverkan.

    En enkel form av bakgrundslåda kan man tillverka med hjälp av en masonitskiva, några trälister, tidningspapper, tapetklister och sprayfärg.

    Man sågar till en masonitskiva så att den blir lika stor som bakrutan. Efter dess kanter skruvar (spikar) man dit ett ramverk (trälisterna) som är några centimeter högt, men högst 15 mm brett. Man stryker på rejält med tapetklister på masonitskivan inom ramen. Man doppar tidningspappret i klisterburken och skrynklar till det rejält och trycker fast det inom ramen. Det hela får sedan torka. Därefter tar man en burk med mörk matt sprayfärg (gärna brun) och sprayar tidningspapperet. Se till att färgen kommer åt överallt, men läggs på olika tjocka skikt. Det är bara en fördel om färgen varierar mellan mycket mörkt till lite ljusare. På detta sätt har man gjort en snygg och billig bakgrundslåda som man sedan hänger upp bakom akvariets bakruta.

    Marie
    540 l central america
    170 l Malawi
Arbetssätt...