Fattar inte hur man kan vara så dum så man får för sig att flytta med alla dessa akvarier...
I helgen började jag med att flytta fiskar från 160 l karet. Ancistrusynglen hamnade i Lindas akvarium, en av hannarna och en hona fick åka iväg till en medlem i vår förening som ska vara fodervärd till dem ett tag... de stora Guppysarna åkte till 112:an och ynglen till 720 karet (för att snabbt bli Scalaremat).
När akvariet var tomt så roade vi oss (jag, Tobbe och Linda) med att skrubba penselalger en dag ungefär... sedan pumpade jag över Tangayikavatten från 450 karet och inredde med sten därifrån. Två timmar senare simmade 6 Multisar och 6 leptosomor i 160 l karet, ett 54 liters blev knökfullt med Multisyngel i varierande storlek.
Nu ligger arbetet i att få till ett scysst amazonasvatten i 450 karet, samtidigt som jag skrubbar all överbliven Tanganyikasten ren från tofsalger så att det är bara att slänga i dem när karet är på plats.
Nästa steg blir att hitta massor med byttor och bunkar att sätta växterna från 720 karet i... jag har bara en cm grus i 450 karet så där går det inte att plantera så bra... sätter växterna i byttor i stället... så kan de få med sig lite gojsigt bottenmaterial också...

Vi har i alla fall bestämt oss för att köpa odlingsställning, det blev en spillrans ny med 9 st 60 l kar... Det kommer att bli jätteskönt att slippa pyttsa runt med alla småkar i lägenheten utan få alla "småodlingar" på samma ställe... Vi behåller de stora karen... 720, 450, 220 och 160 liters karen... så lite "slangspring" kommer det ändå att bli i lägenheten. Som vanligt så har vi lyckats göra ett byte som ökar mängden vatten i lägenheten i stället för att minska den... men vaddå... dryga två kubik är väl ingen fara....