Usch vad allt är trist nu. I morgon börjar jag jobba igen... jag vill vara ledig mer, mycket mer. Jag vill hålla på med mina blommor, fiskar och fotografering på dom tider jag är som piggast.

Jag var i alla fall in till stan och kollade på Sthlmsbriggens sjösättning. Jag insåg att ute på skeppsholmen skulle jag inte se någonting, så jag satte mig mittemot, på kajkanten vid Strandvägen. Det lade sig en dj-a fuuul turistbåt i vägen precis när briggen rutschade ner i vattnet med god fart. Jag såg bara masterna och överdelen på däcket precis då.
Hon är otroooligt vacker och ska ha Skeppsholmen som hemmahamn nu i början i alla fall. Hon är inte riktigt klar än för segling, det skulle visst ta ca två år till. Gott om tid för fotografering .

Sen gick jag till Skansen och kikade lite på några djur. Klappade en tam ekorre som en man lockade fram med mandel. Spanade in ugglorna, illrarna, uttrarna och sälarna. Och så var det fart på surikaterna och... vad f-n var det dom där halvaporna från Madagaskar med randiga svansar heter.... jo, lemurerna.
Jag tittade ner i fågeldammarna och såg i en av dom så otroligt mycket cyklops. Men det är nog knappast tillåtet att håva fiskmat i deras dammar . Jag snattade lite genom att fylla på min vattenflaska från dammen. Det räckte till mina Boraras, killis och gertrudae en gång, sen var det slut igen.

Så idag cyklade jag upp till Angarnssjöängen för att kolla om det fanns någonslags vattenloppor eller nåt. Men nej, då. Det var så igenvuxet så jag kom inte fram till vattenspeglarna alls. men jag gick i alla fall hela varvet runt. Det tog väl sammanlagt 3.5 timmar, sen cyklade jag och köpte godis som belöning .

Mina Corydoras gossei visar lite lektendenser nu. Dom simmar väldigt högt och spattigt i mitten och övre delen av karet. Hoppas det blir lek på C.sterbaierna när jag är hemma i höst. Dom är sååå snabba på att äta upp rommen.
Och tänk om mina C.imitator kommer på att det är rätt tid att leka i höst. Då skulle jag bli glad.

Jag har funderat lite på att tömma karet som jag ska ha Boraras brigittae i och lägga vattenväxtjord på botten under rådasanden/gruset. Jag kan ju låta bli att skölja sanden/gruset. Jag får se om jag orkar göra det. Fast karet är inte stort, 37.5 liter. Egentligen skulle jag flytta alla killina dit i stället och ha B.brigittae i killinas 18-liters kar. Det skulle inte vara så dumt faktiskt. Då hamnar dom bredvid B.maculatus och killina får bättre utrymme. Jag ska seriöst fundera på det.

Uuuusch... klockan är över 24 nu och "idag" börjar jag jobba.