Idag såg den synliga P.signiferhanen riktigt risig ut så jag fångade lätt in honom och nackade honom. Sen flyttade jag de sex guppyhanarna till ett yngelkar som jag haft två små regnbågsyngel i. Regnbågsynglen hamnade i "stora" regnbågskaret. Därefter hittade jag liket efter den andra signiferhanen bland flytväxterna. Bara skallen och ryggraden kvar.
Jag gjorde om lite bland växterna i karet och bestämde att nu ska det gå Boraras brigittae där i stället. Ringde Janne och kollade hur han tyckte jag skulle göra. Rådet var att låta karet gå tomt, med snäckor, i en vecka ifall det är någon bakterie. Han tyckte det var konstigt att dom taklade av nu, jag har ju haft dom ett tag och även fått lek och nio yngel. Ynglen ser bra ut, men går förstås i ett annat litet yngelkar. Det börjar skönjas lite könsskillnader på dom. Somliga har fått lite färg på fenorna och är kaxigare än de utan färg.
Janne skulle hålla 10 Boraras åt mig i alla fall. Han har 30 och 10 är tingade redan, men inte hämtade.

Hm... jag skulle vilja åkta till Fjärilshuset och fota fjärilar igen, och ta med stativet den här gången. Jag fick inte till någon riktigt knivskärpa förra gången. Jag vill kunna se fasetterna på ögonen. Men jag ska nog vänta ändå. Fredagar brukar betyda mycket folk i farten i stan.

Nej lite kaffe skulle sitta fint.