Nu har jag kommit på nya projekt. Jag ska byta sand i det "svarta" karet. Det är något skumt med botten där nu. Den har funkat i ett år, men det är svart blästersilicat och den blir som cement efter en tid. Cryptona har trivts väldigt bra, och firrarna blir snygga mot det svarta. Men på sista tiden verkar växterna ha avstannat och firrarna blivit slöa. Det går Corydoras gossei, C.duplicareus, O.cocama, N.trifasciatus, N.marginatus och dom där jobbiga vildguppyna. Dom är jättesnygga, friska och pigga, men alldeles för he-a många. Dom trakasserar mina Corys så dom håller sig gömda under javamossan hela tiden och knappt kommer fram och äter.
Jag åkte till Janne med en sån där bagagekärra och köpte en säck råda 1.2-3.0. Han hade den som är finare också och jag var väldigt i valet och kvalet inför vilken jag skulle ta.
Jag tog med några ampullarior till honom och två par ungfiskar av mina större regnbågar, M.splendida någonting?. Dom är jättesnygga och har visat lektendenser i yngelkaret redan. Jäkla kaniner

Nu spanade jag på den där elaka lilla röda daniohanen igen. Han är otäckt snygg. Det simmar runt i alla fall två lite större yngel bland flytväxterna, det måste vara yngel efter dariorna. Sen kunde jag inte se de pyttesmå yngel han sett, men Janne tror nu att det är darior det också. Jag är rätt sugen på att ha ett sånt par i ett litet mörkt kar med mycket gömstället för honan.

Lilla nystartade 26-liters karet med mitt hembyggda filter har fått kristallklart vatten nu. Jag sköljde inte gruset speciellt mycket och karet blev väldigt mjölkigt i början, men nu har allt lagt sig. Det går några guppyhanar och snäckor där nu och startar det.

Lilla karet med större ungfisk av regnbåge där jag ställde ner det andra hembygget parallellt med ett gamalt har också kristallklart vatten nu. Där behövdes mer filtrering med dom glupska firrarna. Det är bra det att det går två filter där nu, dom kan jag använda senare till kar i nya hyllan, när jag nu fixar det sista med den.

Hm... det var något mer som jag glömt just nu...
Äh, natti-natti!