Idag har jag plockstädat heeela dagen. Jag är inte klar än, men snart.
Bl a har jag plockstädat i en del kar Jag gjorde en riktigt rensning hos de stora regnbågarna. Bort med det mesta av sessilifloran som växer som flytväxt och minskade eklövsflytormbunkarna också. Tog bort väldigt mycket av den jättestora andmaten också. Det är en andmat jag gillar. Lätt att hålla efter för den är så stor, uppåt 5-7 mm/blad. Dom sitter några ihop och har en liten krans eller kvast av flytrötter undertill. Väldigt vacker färg. Jag tror dom heter Spirodela polyrhiza.

Sen planterade jag några Cryptocoryner och en röd tigerlotus i varsin kruka med grovt grus i botten, vattenväxtsubstrat runt rötterna och något finare grus över. Ner med två av krukorna i "blästerkaret". Genast lade sig två av mina stora Corydoras imitator i krukorna som om det var någon slagt mal-jacuzzi. Jag slängde ut två foton på dom i "Blomstertråden"
Överhuvudtaget har imitatorcoryna blivit mer aktiva på senare tid. Några av dom simmar runt en hel del i mellandelen av karet och dom är inte alls lika skygga. Det kan faktiskt vara lek på gång snart . Det skulle vara väldigt, väldigt trevligt.

Vad har jag gjort mer... fotat de stora röda regnbågarna. Dom är inte heller lika skygga. Dom går i samma kar som imitatorcoryna.

Jag har flyttat över alla neonregnbågsynglen till det karet också. Nu simmar det runt ca 30 M.praecox i olika storlekar där. Snyggt

Sen flyttade jag de två ynglen som gått i plastbacken full med växter och snäckor mitt på vardagsrumsbordet. Ynglen går i lilla karet som de minsta praecox gick i.
Jag har också flyttat killiynglet från plastbyttan på diskbänken till killikaret.

Det börjar se lite bättre ut nu hemma. Förresten så hittade jag en Fluval +3 och en liten glödlampsramp i svampkorgen under några tidningar. Dom hade jag glömt bort att jag hittat i olika fyndlådor på Leasing och Lagret. Jag minns nu att jag betalade 100 kr/st för dom.

Det börjar bli sovdags igen. Natti-natti!