Jag gjorde vattenbyten överallt i lördags kl 22 på kvällen. Då hade jag varit hemma sen typ 15 och inte gjort något vettigt. Usch vad jag är hopplös Men det blev väldigt fint när det var klart.

Jag har sett till det lilla smycketetraynglet lite då och då. I går kväll lyckades jag fota det så det syns vad det är och hur litet det är i förhållande till en vuxen N.marginatus. Bilden är inte tillräckligt bra att kasta ut på nätet, men i alla fall ett "bevis" på "odlingen" Hm... kanske jag slänger in den i tetramappen ändå... jag får se hur jag gör.

Det har hänt trevliga saker hos dvärgrasbororna. En av de första ynglen som nu är nästan fullvuxen verkar vara en hane. Det skulle vara otroligt bra eftersom jag bara har en hane och nio honor från början i karet. Det finns ytterligare 2-3 ungfiskar bland de vuxna och det lilla 1 cm-ynglet simmar med de vuxna nu.
I går när jag skulle till jobbet fick jag syn på ett 3 mm yngel igen. Det sista jag gjorde innan jag skulle lägga mig var att kolla ordentligt med ficklampa om ynglet syntes till. Det gjorde det... och två lika små syskon. Nyss så kollade jag igen men nu syntes bara ett igen. Jag är jättenyfiken på hur mycket yngel i olika storlekar det egentligen finns gömda bland växterna i karet.
Jag "virvlade" mer lite mikromask idag åt ynglen. Det är för smått foder för de vuxna så lite borde väl hamna i små yngelmagar. Borde jag börja kläcka lite artemia kanske?

Dom prickiga blåögonynglen som jag flyttade till föräldrarnas 60-liters kar mår hur bra som helst. Nu behöver inte de små som är kvar i torvburken konkurrera lika hårt om maten.

Jag borde göra något med ampullariabebisarna. Dom är väldigt många och växer fort.
Lagret tog gärna in lite om jag ringde och kollade innan så dom inte precis fått. Men dom måste upp lite mer i storlek då, tror jag.
Dom växer bra på Wardleys räkpellets, squash och räkmix