Först akvarieinnevånarna: Jag kan stolt räkna till 14 nykläckta Pseudomugil gertrudae Och det både kan vara fler och det kommer nog att kläckas lite till. Hurra vad jag är glad att jag kom på helt själv hur jag skulle göra med rommen för att få fler yngel. Hoppas inte alla dör bara.
Och så har en av ampullariasnäckornas romkluster kläckts Det är MASSOR av små ljusa, nästan genomskinliga, runda snäckor på ca 3 mm överallt på rutorna. Säkert över 200 stycken. Jag måste läsa på lite vad dom egentligen ska ha att äta. Jag kommer svagt ihåg att det är något annat i början innan de äter samma som föräldrarna... räkmix, tablettfoder och squash (i alla fall mina).

I Valborg åkte jag buss till Västerås för att tillbringa helgen med Peter/Pjotr och Monica. Gissa vad jag blev hämtad i på bussterminalen? Caddyn så klart Jäklar vad fint den lät i motorn, spann som en katt.
Sen hälsade jag på alla firrarna, de stora Påffeparet, jaguarerna, Jack Demsey, blå- och rödciklider, ögonätare mm. Och sen ynglen och ungfirrarna, påffar i olika storlek, Jack Demseyyngel, små scalarer (åh, vad dom är söta när dom fått scalarfenor men är pyttesmå) Lill-Påffen och blåciklidungfiskarna mm. Uppe i möbelkaret såg allt så bra ut. Den stora discushonan såg ut att må bra och de stora scalarerna gled fram genom vattnet i sällskap av de små tetrorna och rasbororna.
På lördagen åkte vi och kollade efter kläder från -68 till en bilparad i sommar med Caddyn. Jag hittade en jättefin ljusblå klänning för knappt några pengar alls som skulle vara så pass gammal Men inga skor.
På kvällen åkte vi Caddy till Sala, trevligt som sjutton men rätt blött... det regnade
Och på söndagen var vi kulturella och åkte på en visninga av Stora Sundby slott. Vilken byggnad... typ riddarborg med 50 rum och 365 fönster. De äldsta murarna var mellan 3 och 6 meter tjocka. Men det fanns nyare delar där murarna "bara" var någon halvmeter

Väl hemma igen efter två hela dygn kunde jag än en gång se att firrarna inte saknat matte ett dugg