Nu håller förstås moinakolonin i bästa burken på att säcka ihop innan jag kunnat börja mata. Jag blir gaaaalen Varför kan den inte fungera OK, låt mig se lite lugnt på situationen.... igår kväll letade jag ju reda på en större glasburk som jag tänkte att jag skulle kunna odla lite i. Det är en glascylinder på ca 5 l, rätt låg och vid. Jag flyttade två små koppar med ytvatten som innehöll massor med moinabebisar igår. Sen, eller snarare först så hällde jag i vatten som stått upphällt några dygn. Sen hällde jag försiktigt ner moinavattnet. Där sprallar dom på med väldig fart just nu
Sen har jag en burk till som står på köksbordet, den första står på diskbänken Den på köksbordet finns det en hel del moina i fortfarande. Vad gör jag för feeeeel???? Jag har ju varit mycket mer försiktig den här gången. Inte bytt vatten varje dag, inte matat förrän vattnet varit kristallklart och blandat färskt jästvatten oftare.

Nu har jag jobbat eftermiddagar så jag vet inte så mycket om vad firrarna gjort under tiden. Jag har pytsat ner lite mat innan jag stuckit ut. Det ser tyvärr ut som om de stora regnbågarna varit på mina fina ampullariasnäckor. Den allra största verkar ha förlorat en bit av sitt långa vackra spröt och håller dom inrullade nu. Jättesynd, den är otroligt vacker när den kommer glidande i superfart över sanden med alla spröt viftande. Den verkar känna sig fram lite med dom?

Men dom små blåögonen har jag koll på ändå Dom är fortfarande tre, varav en är lite mindre. Den lilla klarar inte av nykläckt artemia än, medan de större äter med god aptit. Jag tror jag kan se två romkorn med yngel i inne i yngelkaret. jag har också en del rom i en bytta på diskbänken där det ser ut som om 4-5 romkorn har yngel. Jag håller tummarna.

Janne ringde idag och berättade att mina tre små "killikar" är färdiga. Det blir helt perfekt. Då kan jag ha blåögonyngel där i. Jag åker in i morgon och hämtar hem ett eller två av dom. Alla tre får jag väl inte med på en gång?
Sen skulle jag vilja ha en eller två fina killis till.
Appropå killis så är killiynglen så fina. När jag lyser med ficklampa på dom ser jag tydligt vilka som är hanar. Honorna är jag ju inte säker på, kan vara outvecklade hanar. Yngelhanarna börjar få mönstrade fenor, det är det man ser.

Vilka sjuka arbetstider jag har egentligen. Ikväll slutade jag 23.20 och i morgon börjar jag 22.52. Det är ju nästan ett helt dygn det mellan arbetspassen. Och gissa vad jag gör nu kl 04.49? Sitter med en kall Guinness men bara en, och skriver dagbok.

Nej nu börjar det verkligen bli dags att sova. Undrar hur mycket stavfel det blivit den här gången? Vem sjutton bryr sig

Natti-natti