Gissa vad... jag har fått YNGEL... två små blåögon simmade tätt under ytan i yngelkaret idag innan jag stack till jobbet. Den här dagen hade jag bra gärna varit hemma och gullat med firrarna heeela dagen.
Ynglen ser ut som M.praecoxyngel, ungeför samma storlek. Då borde dom ju äta JBLs flytande foder. Neonregnbågarna åt ju av det i början.
Jag har fram till idag "räddat" 105 romkorn från blåögonen. Idag var det lite sämre utdelning, bara 3 stycken. Undrar om det kan bero på att cirkulationen är lite dålig just nu? Pumpen slammar igen då och då pga ancistrusungfiskarna som äter rätt mycket.

Jag rensade lite javamossa och vattenormbunkar hos killina tidigare och idag när jag matade kom det fram yngel överalltifrån. Jag räknade lätt till 20 yngel där.

De fem Endlershanarna i det relativt nystartade 37.5-liters karet ser väldigt fina ut. Ska jag flytta dit blåögonen eller hur ska jag göra? Blir det lite yngel så vill jag ju spara ett gäng. Då blir det för trångt i det karet. Nu går dom ju i mitt 60-liters lånekar som ska bytas ut mot auktionsfyndet så småningom. Men blåögonen verkar gilla simytan. Dom är precis överallt, hela tiden. Mycket energiska fiskar.
Vad jag funderade lite, lite på var någon annan regnbåge/blåöga dit. Någon som är mindre. Janne har både wernerii och signifer (stavning?). Å andra sidan kan jag flytta killina dit... fast nu är det vanligt vatten där. Äh, jag kommer nog på något.

Hm... ska jag kanske lägga mig så jag inte sover bort hela dagen i morgon? Ska bara...