Idag har jag varit och hälsat på en guppyodlare i Sthlmstrakten. Han odlar guppys för utställningar både i Sverige och resten av Europa, och jösses vilka guppys han har. Det var mest såna med dubbelsvärd och några berlinersvarta med rund stjärt. Jag har nog aldig sett så vackra guppys tidigare. Jag fick med ett gäng blonda guppys hem. Jag trodde det var fem, men när jag koppade in dom såg jag att det är ju fyra hanar och tre honor, och honorna är jungfruar ;-) ... eller det är dom nog inte NU längre. Det här är guppys han inte skulle odla på utan som bara gick i en tank som "prydnad". Ja, hanarna alltså. Honorna gick för sig själva med enbart andra honor.
Sen bytte jag sex ungfiskar av Corydoras gossei F1 mot 1.5 dl kinesisk artemia. Men det var inte guppyodlaren jag bytte med. Det ska bli spännande att se om artemian är så bra som jag hört. Jag tvivlar liiite, efter att ha använt SilverStar med en fantastisk kläckning. Men blir jag överbevisad så blir jag glad.

När jag kom hem igen och kollade hos mina prickiga blåögon (inte lyktögon) hittade jag 9 romkorn till. Nu är det sammanlagt 48 romkorn på fem dygn och tre fiskpar. hoppas-hoppas-hoppas att det kläcks lite.

Förresten såg jag väldigt fina Telmatherina ladigesi, en liten firre som jag trodde var en Pseudomugil. Det var hemma hos en annan akvarist jag besökte idag. Han som hade dom fiskarna berättade att ynglen var väldigt små och känsliga i början.

Vart tar mina lediga dagar vägen egentligen? Swisch... så är dom över. Nu jobbar jag två eftermiddagar och en natt. Sen är jag ledig en dag igen, och den ska jag nog inte boka upp på något... tror jag.

Natti-natti!