Oj, oj, oj vilken helg Jag tog bussen till Västerås i fredags med en väska full med Hoyaskott och en burk med grindalsmask i innerfickan. Pjotr mötte vid stationen och sen åkte vi på ett fiskrace. Vi hann med 4-5 olika akvariebutiker. Det var hyffsat. Bl a fanns det killis i två olika affärer Men jag skulle inte ha fisk, däremot hittade jag JBLs sortiment för 50% i en butik. Dom tyckte inte det var bra och skulle sluta med det och gå över helt på Tetras sortiment Nu var det rätt utplockat, men jag hittade lite yngelfoder och en KH-test.

Sen åkte vi och tittade på en "robotfabrik" Det var riktigt intressant. Det var alltså industrirobotar. En del var klara och stod i inhängnade "hagar" och körde testprogram med vikter (jo, det ÄR sant). Dom var sååå läckra. Dom lät som jag trodde att robotar låter och betedde sig som stora dinosaurier. Jag kom hela tiden att tänka på Jurassic Park (stavning?).
Sen fanns det rätt små varianter också som var riktigt söta. Kunde man inte programera en att diska?
Kvällen fördrevs med god mat, trevligt sällskap och fiskspanande.

Fredagmorgon var det uppstigning kl 6.10 och avresa 7.00 Det var underbart väder men kallt, -14
När vi kom till Jönköping körde vi lite fel. Fast bara väldigt lite. Vid pingstkyrkan där GoC-mötet skulle vara så pågick en stor marknad. Det var liiite svårt att hitta parkering.

Vi gick in och betalade entré och jag började leta efter Froo som skulle ha grindalsmasken och lite Hoyaskott, men han hade varit tvungen att rusa iväg en stund.
Sen sprang vi äntligen på lite folk som såg bekanta ut. Jajamensan, det var Marie J, Lenmar, Morellen och Micke_A. Fantastiskt att äntligen få träffa dom. Vi stod och pladdrade ett tag och gick sen för att äta lite pizza.
Jag har aldrig sett större pizzor tidigare . Vi pratade, skrattade och fotade varandra. Plötsligt var kl nästan 13 och jag skulle ju vara med på årsmötet.
Då kommer ju Guy, Muppin och Thomas precis in dit. Sjutton också. Jag funderade ett svagt ögonblick om jag skulle strunta i själva mötet och stanna kvar och äntligen få prata med Guy. Vi har mejlat så mycket och det var så väldigt trevligt att äntligen få träffas. Men sen sprang jag iväg till mötet endå.
Mötet drog ut på tiden lite. Det var väldigt mycket folk där, tyckte jag. Det är ju jättebra.
Efter det var det en liten bensträckare och alla trevliga Zoonare hade kommit dit för att vara med på resten av programmet.
Janne E höll ett väldigt trevligt och intressant föredrag om mindre L-malar. Han pratade om könsskillnader och hur de leker. Han är otroligt kunnig på det. Han visade väldigt vackra bilder som tydligt visade det han berättade om.

Jag tror det var efter föredraget vi fick lite kaffe och en stadig smörgås. Strax innan hittade jag i alla fall Froo och kunde byta några ord med honom.

Som näst sista punkt var det lottdragning. Jag vann ingenting. Jag hade kollat lite på priserna och såg att det fanns en fin L-200 bl a.
Lenmar vann en Fluval +4 innerfilter.

Och till sist blev det auktion. Den var verkligen lagom. En hel del malar, både corys och L-malar, en del växter, lite annan fisk och några akvarier.
Jag ropade in två påsar med cryptocoryner, C.cordata (största crypto jag någonsin sett) och C.pontederifolia.
Sen ropade jag in världens kap. Ett 65-literskar med enkel lysrörsramp, doppvärmare och en Fluval +2. Jag fick det för... 100 kr men fick genast lite ångest. Var ska den stå???
Guy och Lenmar ropade in två clownpleco var. Dom var jag lite sugen på. Det fanns också några Queen Arabesq (stavning?).
Guy hade också väldig tur som ropade in några ovanligare ungfödare som jag inte ens vågar försöka stava till Dom var riktigt granna.
Morellen ropade in mikromask och en flaska med methylenblått. Det fanns väl fyra flaskor som gick tokbilligt. Jag tror inte folk visste vad det var. Hade jag inte redan haft en flaska hemma hade jag slängt mig över dom på auktionen.

Till sist så började det närma sig slutet på en fantastisk dag Jag delade ut påsarna med sticklingar och gav lite snabbeskrivningar på vad som var upp och vad som var ner på skotten.

Jag fotade lite och har lagt upp lite bilder i en egen mapp på min Zoon.

Resan tillbaks till Västerås gick raskt, men inte fööör raskt förstås. Vi pratade igenom dagen och var rörande överens om att Zoonare från södra delen av vårt land är kanontrevliga.

På söndagen fotade jag väl ca 100 bilder på Pjotrs ciklider. Det blev mest på påffarna och jaguarcikliderna. Fick några bilder på Jack Demseynglen, Lill-Påffen och ynglen från kilfläcksrasbororna. Attan vad allt hade vuxit sen sist.

Till sist efter en lång och trevlig helg när jag är hemma igen och har matat yngel och kollat hur firrarna mår så hittar jag 4 romkorn i lekmoppen hos mina nya Pseudomugil gertrudae. Det blev att rangera om bland ynglen för att få en 10-liters ledig.
Men jag har sett en vit prick på den dominanta hanen Hoppas, hoppas det inte är något.

Nu känns det som om jag glömt en massa viktiga saker igen. Har jag det så får jag väl skriva mer i morgon.
Det blev nog i längsta laget, men det hände ju så mycket i helgen.

Natti-natti!