Jag bliiir så irriterad. Nu har jag sparkat sönder ett täckglas... igen!!! Och dessutom till samma lilla lånekar som förra gången. Det är inte samma glas. Dom är gjorda i alldeles för tunnt glas och när jag skulle ha nytt förra gången så vägrade faktiskt glasmästaren att göra ett i så tunnt glas som det var från början. Jag borde lämna tillbaks det här karet och skaffa ett eget i samma storlek. Det är bra att ha ett igång med några få fiskar i som man kan pyttsa ner annat tillfälligt i. Yngel och sånt, eller något lekpar/lekgrupp.

Janne från Södermalms Akvarieaffär ringde om dom nya mygglarverna. Jag bad honom göra det. Han har kommit i kontakt med en ny leverantör och provat att ta lite blandat från honom. Det blev väldigt lyckat tydligen. Dom vita mygglarverna är svenskfångade och riktigt spralliga och levande. Jag måste in till stan och köpa några portioner. Få se om jag gör det i kväll eller i morgon efter jobbet.
Han hade även tagit några Peru Altumscalarer som var helt fantastiska, och så en vildguppy från... eh... Venezuela? Men guppyna hade han inte i lokalen än. Dom är jag lite nyfiken på hur dom ser ut.

Nu ska jag fästa mörkgrön självhäftande plast på baksidan av 37-liters baljan och hälla i lite sand och vatten. Jag gör väl som vanligt, tar vatten från något av karen som är igång och pumpen från ett av yngelkaren, så sätter jag dit den nya pumpen hos ynglen istället. Jag har två småpumpar där så det brukar inte bli någon katastrof.
Sen blir det väl lite flytormbunkar och Limnophilia sessiliflora att börja med, och några Endlers guppy.
Jag struntar i värmare just nu. Ska kolla hur mycket värme pumpen ger först. Det kanske räcker.

Det är kanonväder ute nu. Sol och gnistrande snö. Jag stod ute och skottade snö barärmad nyss. Det var inte alls kallt, just nu.
Jag borde verkligen fånga in de största ancistrusungfiskarna från i juni och sälja dom. Dom ligger på en totalläng av 7-8 cm nu. Hanarna gräver grottor under rötterna. Undrar hur många det är kvar?