Igår när jag matade killina med grindal så kom det fram halvstora yngel överallt ifrån. Jag kunde räkna till 16 säkra, varav ca 12 är större och 4 något mindre. Det är riktigt glupska små djur med storhetsvansinne. Jag såg flera av ynglen smyga på vita mygglarver som är till föräldrarna, och då är ynglet bara något större än en riktigt stor fet vit mygglarv.

Jag har funderat lite mer på 37.5-literskaret i kväll. Tog ut det ur förpackningen och såg att täckglaslösningen inte är den allra smartaste. Jag misstänker att jag får beställa nya täckglas som funkar bättre. Men det är väl ingen riktig panik med det.

Moinan lever och förökar sig. Men det är inte någon riktig fart... än. Jag hoppas förstås att det ska funka den här gången. Annars får jag väl börja om igen. Nu så matar jag moinan betydligt mindre.

I morgon är jag ledig. Det ska bli jätteskönt. Jag lägger av telefonluren och sover så länge det går. Sen ska jag joxa lite med lilla nya karet. Tror jag måste åka till Arninge och köpa en liten värmare. Jag skulle nog också behöva köpa en bit... trä...? för att skruva fast under hyllplanet där jag ska ställa de tre små killikaren. Jag vill staga upp hyllplanet lite.
Få se om jag orkar ta mig för något. När man är ute och slåss mot vädrets element på jobbet så är det bra skönt att inte gå ut överhuvudtaget när jag är ledig och det är äckelväder.

Snart är det faktiskt vårdagjämning. Men var sjutton är våren?