Alldeles nyss höll jag på att äta upp kamerans ena minneskort. Det var ruggigt nära. Jag hade en kaka med tunn riktigt riktigt mörk choklad bredvid datorn när jag höll på med foton. När jag tankat klart bilderna ur kortet tog jag ur det och det hamnade alldeles för nära chokladen.

Jag har gjort vattenbyten i de flesta karen ikväll. Jag vaktar på moinan och är orolig. Det har dött en del djur där, men jag tror inte dom blir så gamla när dom är fullvuxna... kanske? Borde jag sila ifrån ungdjuren och mata med de större sen när allt kanske fungerar? Den här gången ska jag mata mindre i alla fall.
Och i morgon ska jag till Janne och köpa en ny omgång grindalsmask... utan mikromask och jag ska vara så försiktig den här gången.

Jag jobbade ett toktidigt pass i morse, började 4.11 på Centralen. Men sen så slutade jag med att växla undan ett tåg i Ulriksdal och var väl på Centralen före 10. Jag drällde runt lite och åkte sen till A-lagret för att kolla om dom hade någon färgglad liten regnbågsfisk. Som tur var hittade jag ingen.

Jag har fotat mina fina ampullariasnäckor igår och idag. Aldrig tidigare har jag ens funderat på att skaffa såna, men när jag nu fick några från Ramnäs så måste jag ju se till att dom har det bra. En dog direkt, en ser lite klen ut medan tre är rena rama racersniglarna... förlåt, snäckorna. Vilka konstiga munnar dom har. Först något som verkar vara mjuka läppar, sen något som ser ut som stora tänder och innanför det något som ser väldigt raspigt ut. Fast det raspiga skulle kunna vara tungan, kanske?
Jag har flyttat runt dom lite, men nu är dom två och två i de två största karen. Fast dom är ju inte alls stora, men mina största är dom.

När jag bytt vatten i 160-literskaret med regnbågar så satte Glossolepisen igång att skifta färg. Han är otroligt vacker. Dom små regnbågsynglen växer till sig också.

Killina mår väldigt bra. Ynglen blir mer och mer framfusiga och kivas om maten om dom kan.