Idag kom "Pjotr" och Monica till Sthlmstrakten och hälsade på. Vi fikade lite hos mig först och åkte in till stan för att kolla på en bilprylsmarknad först.
Sen letade vi oss till Jannes butik, men blev lite tidiga. Vi strosade runt kvarteret och gick in och tog en fika på ett pyttelitet ställe. Givetvis kan inte jag hålla truten utan gafflade på om fisk i olika former och deras levandefoder. Det blev snack om både moina och hur man ska förvara en portsion grindalsmask under ett dygn. Efter ett tag vänder sig killen som sitter vid bordet bredvid mot oss och säger leende att det är bra trevligt att höra folk prata om fisk. Det visade sig att han hade tanganyikaciklider och varit där i afrika och fotat bl a killis Han skulle hålla ett föredrag om dom för killiföreningen om någon vecka. Vi skulle hälsa Janne. Världen är bra liten

I affären hade Janne fixar belysning i sex kar till, men inte hunnit inreda dom än. Vi handlade vita mygglarver som han fått in i måndags. Det var bra det, jag trodde dom kanske var slut för säsongen. Jag gav regnbågarna lite men ska försöka spara så länge det går så att killina får smaskens.
Jag passade på att köpa en liten säck med det röda terrakottagruset och en liten ramp till 37-literskaret jag köpte förut. Det blev också ett lysrör till rampen. Men jag vet fortfarande inte var jag ska ställa det lilla karet.
Janne kunde kanske skaffa Kinesisk artemia och en rulle brun självhäftande plast åt mig. Han är så otroligt hygglig jämt. Tyvärr hade han inga startkulturer av moina där nu. Jag måste beställa att han tar med det en dag då jag ska dit. Jag måste bara prova igen. Misstänker nu efter att ha pratat med Janne och läst en artikel om moina som "Pjotr" länkade till på min Zoon att jag matat för mycket.

Sen åkte vi hem till mig och käkade lax i curry och kokosmjölk och kollade in mina firrar. "Pjotr" undrade var min "läbbiga" ancistrushona var. Men hon höll inte alls på att lebbade sig utan låg på undersidan av en rot ordentligt fastsatt med munnen. Förra gången låg hon ju på rygg under roten och sov. Hon brukar liksom tappa taget med munnen och ligga raklång på ryggen med mage och mun helt oskyddade. Hon är ju så stor så det finns inget hon behöver vara rädd för.

När jag senare i kväll matade med räkmix visade sig mina äppelsnäckor vara väldigt förstjusta i mixen. Dom gillar squash väldigt mycket också

Fortfarande kläcks det en och annan regnbåge från moppen i 60-liters lånekaret. Det har blivit tre till idag

Jag tittade på TV för första gången på väldigt länge i kväll. En av mina absoluta favoritfilmer gick i 4an, "När lammen tystnar". Den har jag nog sett 10 gånger nu. Andra favoriter är "Rosens namn", "Jakten på Röd Oktober", "Femte elementet", "Den engelske patienten" och sist men inte minst "Det stora blå" och givetvis ska det vara den lååånga versionen