Varför vill inte moinan trivas hos mig? Nu har den gått ner sig helt i en av burkarna och alla stora moina har dött i den burk som gick bäst. Jag pratade med Janne och provar att starta om den sämsta burken helt med diskning, nytt vatten och några deciliter från den andra burken med tillhörande småmoina. Sen matade jag pyttelite och släppte ner några vanliga dumsnäckor, såna som ser ut som små elaka kanelbullar. Nej, jag stavade inte fel, det är inte dammsnäckor utan dumma snäckor ;-)

Jag har flyttat mer nykläckta regnbågar med soppsleven. Det börjar bli några stora gäng i småkaren nu. Jag har försökt fota de största ynglen nu som är ca 2 veckor. Resultat i regnbågsmappen.

När jag pratade med Janne så fick jag pris på små skräddarsydda kar för t ex killis. Han sa 295 st, tror jag. Med rymningssäkra täckglas på rätt ledd. Jag ska kunna ställa tre bredvid varandra på ett 80x30 hyllplan med lysrör ovanför. Jag beställde tre stycken ;-)

Det har varit kanonväder idag. Sol och gnistrande snö. Jag var ute och skottade fram carporten och det kändes att solen börjat värma. Men det är äckligt kallt på kvällarna/nätterna.