Nyss kunde jag räkna in nio killiyngel samtidigt i föräldrarnas kar. Dom är inte riktigt i samma storlek, men nästan, och väldigt aktiva nu. Lustigt, dom blev det när jag bytte vatten sist men det har jag ju gjort då och då. Något blev väldigt bra i alla fall. Nu hänger dom vid framrutan och tigger käk precis som de vuxna gör när dom inte håller på och leker.

Jag kunde också nyss fiska upp de tre första helt säkra M.praecoxynglen ur lekkaret som de vuxna neonregnbågarna gick i ett tag. Jag flyttade dom med soppsleven till ett av de små karen med tidigare regnbågsyngel. Få se hur många som kommer att dyka upp. Jag kunde ju bara se ett 10-tal romkorn i moppen då jag flyttade föräldrarna. Men jag kollade rätt slarvigt i bara en av mopparna. Det hänger tre stycken ihop.

Igår var jag till Jannes akvarieaffär igen och köpte torv och en omgång grindalsmasksubstrat till. Jag vill ha två igång men den senaste gav jag bort till Pjort när jag var i Västerås förra helgen. Det är ju jättebra "Gå-bort-presenter" till akvarister.
Nu har Janne sex fiskburkar klara med belysning, botten, filtrering, växter och fisk. Det ser väldigt bra ut. Fiskarna ser ut att må toppen. Små smycketeror höll på att imponera på varandra och hade fantastiska färger. Koppartetrorna så också helt underbara ut.
Janne hade sålt indiangobiparet nu. Han fick lek på dom stora i en liten plastbytta där dom gick tillfälligt. Dom hade lagt rommen i en hörna av karet helt öppet och hanen vaktade som sjutton. Det fanns en hel del javamossa där också. Jag tror det var minst 30 yngel i byttan nu. Jag är lite sugen på just indiangobin (regnbågsgobi?) sen jag sett Ullas underbara fiskar. Hon fick lek på dom i små bitar av elrör.
Jag får se hur jag gör. Måste ha plats också. Funderar på att slänga en byrå som står i hallen/köket. Det är ovanpå den som killina och mina Boraras maculata bor. Om jag ställer dit en lagerhylla kan jag ha flera småkar där i stället. Byrån är så kass ändå med trasiga lådor som inte kan användas.

Idag är jag ledig och funderar på att ta en promenad till morsan och ta en fika med semla. Vädret är inte så kul, det är helmulet och några minusgrader.
Sen borde jag nog göra vattenbyten i kväll i alla kar.