Åh, jag hinner egentligen inte skriva men gör förstås det ändå. Ska upp kl 02.15 i morgonbitti, eller vad man ska kalla det. Snart i alla fall.
Skrev den årliga säkerhetsskrivningen på jobbet i dag. Den var riktigt klurig med en massa slamkrypare, men alla i min grupp, och jag, blev godkända. Skönt, då är det lugnt ett år igen.

I helgen åkte jag till Västerås på fiskrace. Jag hade blivit hembjuden till Pjotr och hans fru.
Det blev buss dit, bara 50 kr, och hämtning på stationen av Pjotr och Flykt. Sen åkte vi till en hemodlare som bor i Ramnäs. Jag höll verkligen på att tappa både ögon och sans när jag såg alla fantastiska kar han hade. Det kändes som tyngdpunkten låg på malar, just nu i alla fall. Även om det fanns en VF discus med rom i ett stort kar.
Han hade nog ett 15-tal olika corydoras. I ett kar fanns stora barbatus med flera omgångar rom, det fanns massor av aeneus, paleatus, sterbai, similis, ett lekkar med en stor grupp schwartzi där det pågick regnperiodsimulering, det fanns arcuatus, adolfoii, det fanns Brochis multiradiatus, Dianema urostriatum, Callichtys och en underbart mörkbrun grenmalshane som ruvade på rom och dessutom hade ett tidigare gäng yngel som hängde på rutorna.
Det fanns massor av underbart vackra koiskalarer, ännu vackrare altumscalarer, två riktigt stora clariasmalar (inte albino) och en afrikansk lungfisk. Sen fanns det massor av ampularissnäckor i olika storlekar och romkakor flytande på frigolitbitar. Alla dessa underbara kar, dom var hur många som helst, fanns i en väldigt praktisk källarlokal i huset han bodde i. Det fanns "bara" tre kar uppe i lägenheten.
I alla dessa kar fanns inga alger bara massor av vackra växter. Det fanns dessutom väldigt vackra L-malar som jag inte har en susning om vad dom heter, men det lustiga var att inga fiskar var skygga. Inte L-malarna och inte dickusarna, inga andra heller. Det fanns ciklider också, men jag som är så förtjust i malar stod och dreglade över alla malkar så jag missade vad det var för slags ciklider.
Gissa om jag fick mycket tips. Han var väldigt generös med tips och råd. Tidigare har han hållit på med både killis och guppys också, utställningsguppy. Jag gick runt med kameran och fotade. Det kommer lite bilder senare.

Efter några timmar som bara smälte bort så åkte vi hem till Pjotr. Först släpptes Flykt av hemma hos sig, därefter fortsatte vi. Där kollade vi på alla underbara enormt stora och fantastiskt vackra ciklider. Jag måste erkänna att riktigt stora påfågelciklider är häftigt. Det fanns en stort par som höll ihop hela tiden. Dom har lekt flera gånger.
Sen fanns ett enormt vackert Jack Dempseypar som höll på med lekförberedelser, och idag har dom lekt.
I samma stora kar går också ett stort blåciklidpar som lägger rom gång på gång. Ett gäng var flyttade till ett 45-liters yngelkar och hade blivit frisimmande på lördagen. Det är minst 300 yngel, och dom gillade verkligen mikromask.
Sen fanns det ett yngel från påfåglarna, det ynglet är, påstår jag, 5 cm i totallängd och bor med ett gäng lite större blåciklidyngel som den antagligen äter en och annan av på nätterna.
Pjotr har också en väldigt vacker och blyg jaguarmal, ett par gibbiceps och två väldigt vackra jaguarciklider (hm... heter dom samma sak som malen?).
Uppe fanns ett väldigt vackert möbelkar med fyra stora scalarer, som leker ibland, och 14 mindre koiscalarer, lite teror och rasboror och en fantastiskt stor rot. Hur den fått plats i karet är en gåta. Väldigt tjusigt.

Det var väldigt trevligt att få komma och hälsa på, god mat, mycket fisksnack och annat surr. Jag blev verkligen väl omhändertagen.
Givetvis var vi och kollade på ett bilprojekt i garaget också. Jag gillar stora fordon, som tåg och sånt. Den här bilen var inte så speciellt liten, nej. Läcker!!! Ska bli kul att se den nylackad.

Urk! Nu ska jag kliva upp om fem timmar. Fast jag jobbar en väldigt kort tur. Sen har jag samma på onsdag också.
Nej, det här duger inte. Måste sova lite.
Natti-natti!