Nu är helgen slut igen!!! Varför går dom så fort för? Jag vill fixa med firrarna.
Idag har jag inte gjort vattenbyten i mer än killi- och boraraskaren. Efter lite dammsugning så gick jag till morsan och fikade. Där rotade jag igenom hennes garnlåda och hittade två nystan med syntetgarn i lämpliga färger, tror jag.
När jag promenerade hem insåg jag att kl 16.30 är det inte kolsvart ute. Underbart!
Väl hemma igen, efter lite mat, så fixade jag till bakgrunderna till de små karen med killi och boraras. Mörkt mossgrön självhäftande plast, det blev verkligen snyggt. Och killikillen slutade simma uppför och nerför bakrutan hela tiden. Det var som Janne trodde, han måste ha sett en spegling av sig själv i den svarta blanka sopsäcksbiten jag hade tejpat dit förut.
Sen gjorde jag en lekmopp, lätt som en plätt. Jag tog en 40-trådars och istället för att använda fiskelina så tog jag mitt favvotillbehör, buntband i glada färger. Jag skulle inte kunna klara mig utan mina buntband. Här hemma har jag mest jättesmå, men på jobbet har jag faktiskt lagat en dörr på ett tåg med sex stora buntband. Eller inte riktigt lagat kanske, mer sätta fast den nästintill permanent. Den hade lossnat i ett fäste som gått av.
Nåväl, lekmoppen blev riktigt fin och jag sköljde den och släppte ner trådarna i den hörnan de oftast hållit till när de lekt tidigare. Firrarna var genast där och kollade in nyheten.
Sen kollade jag lite på kameran. Försökte hitta hur man ställer om känsligheten, men hittade en funktion som minskar blixtljuset i flera steg i stället. Det var ju ännu bättre. Tog några bilder på killina på 4-6 cm håll med blixt och det blev hyffsat. Jag lade in tre i killimappen på min Zoon och tog bort två dåliga i stället.

Nu ska jag kolla en sista gång på Zoonen, diska och kolla lite hur min jobbtur ser ut i morgon. Sen är det läggdags. Inget nattsudd i kväll.

Förresten, vilken superfart det blivit på Zpet i kväll. Jag har hållit mig borta för det varit så tröttsamt, men nu blev jag riktigt positivt överraskad.

Sov gott, dagboken!