Jag åkte till Jannes butik idag igen http://www.sodermalmsakvarieaffar.se/ Det händer en del mellan varje gång jag är där.
Nu hade han börjat så smått i den delen av lokalen där han ska ha sina egna fiskar. Inte så mycket än, men det låg delar till hyllorna där i alla fall.
Sen hade han fått in lite mindre småkar med väldigt intressanta mått. Dom låg på 31 och 37 liter har jag för mig och var inte så höga som dom var djupa. Såg intressant ut för t ex corydorasungfisk. Dom var så pass breda att minsta lysrörsrampen passade exakt. Jag är väldigt sugen på något/några såna
Jag köpte i alla fall vita mygglarver, och jäklar vilken rulle det var på dom. Pigga och i högsta grad levande. Janne berättade att man kan beställa en riktigt stor laddning med mygglarver så blir det bra pris, men jag hinner nog inte göra av med såna mängder. Jag kan ju inte ha hur stora burkar som helst i kylen. Synd att jag inte har ett frostfritt förråd.
Jag köpte lite frysfoder också, och så det jag åkte dit för... moinavattenloppor. Jättebra storlek på dom för större yngel och mindre vuxen fisk. Jag ska prova att odla på dom. Just nu har jag delat upp dom i två olika behållare. En med 10 liter vatten och en jättestor glasburk med kanske 5 liter. Jag var ju tvungen att kolla om killis och dvärgrasboror var intresserade, och gissa om dom var... det sa "Slurp!" och så var det slut.

Förresten har jag kommit på en sak igår som jag trodde var en sensation. Mina vita mygglarver sen tidigare är kanibaler. När jag såg nr 2 suga ut innehållet från en död polare så släppte jag ner lite nykläckt artemia till dom. Jag hann knappt blinka förrän artemian var slut och mygglarverna hade rosa tarmar
Men när jag meddelade folk runt omkring för min fantastiska upptäckt så visste typ "alla" det redan

Jag har fått se en fantastisk liten filmsnutt på lekande påfågelciklider på zoonen. Vilka maffiga firrar Otroligt!!! En jäkla massa yngel också

Annars så har jag bakat säsongens sista saffransbullar i kväll
Och om dom inte får plats i frysen får jag väl "offra" mig och äta lite till