Nu har jag fått hem mina första killis. Ett vackert par. Jag hoppas dom kommer att funka i det lilla kar jag har gjort iordning åt dom.
Jag håller på att koppa in dom extremt långsamt.

Innan jag åkte in till stan idag provade jag att mata maculatorna med lite grindalsmask. Den var verkligen i perfekt storlek. Corys, smycketetror och killis kommer att älska den.
Jag har fått mata maskarna två gånger redan sen jag startade kulturen. Jag fick en liten glasskiva av Janne idag som ska ligga ovanpå kulturen. Maskarna samlas på undersidan av glaset och är bara att skrapa eller skölja ner i karen när man ska mata. Det kommer att ta ett bra tag innan det går att vitja ordentligt, men eftersom jag fick mycket maskar att starta med tänkte jag att några kan jag offra redan nu.

Det är kul att se hur det går framåt i lokalen. Janne trodde att de första fiskarna skulle simma i karen på torsdag. Det verkar lite optimistiskt, men han har nog koll på det mesta.
När vi snackade idag kom vi in på Otocinclusar också. Han visste, och visade, att Zebraotosen har ett namn nu, Otocinclus cocama. När jag googlade på det nu i kväll såg jag att det är ändrat till det i "alla" fisklistor redan.

Igår var jag till Akvarielagret efter jobbet. Jag ville kolla om det fanns Boraras maculator kvar och om dom i så fall var så stora att det gick att hitta några hanar.Men dom få som fanns var för små.
Jag pratade lite med Christer och nämnde att jag skulle hämta killis. Då hänvisar han direkt till Jannes butik. Det är så trevligt att det inte verkar finnas agg butikerna emellan. Christer brukar ofta hänvisa till A-leasing och på A-leasing hänvisar Tony till A-lagret.

Nej nu är det dags att hälla i lite vatten till killina igen. Jag har förstås testat att fota dom genom plastpåsen, men det blev inte så bra, nej.
Hoppas dom klarar sig här hos mig.

Kollade in på Fishbase och såg att dom fått in mina foton nu. Försökte länka dit, men det funkade inte. Det är i alla fall bilder på Corydoras sterbai, C.imitator och Boraras maculata.

...vattenpåfyllning var det jag skulle göra!!!

... nu är sötnosarna utsläppta. Dom håller på att leta efter någon utväg från karet, ser det ut som. Dom har också ätit några artemia. Jag ser att jag fått någonslags smådjur i karet. Samma storlek som artemia men väldigt snabba och ryckiga simmare. Det blir nog fint för killina att jaga dom lite.