Har rensat ut bland växter i det största akvariet (200 liter). Eller rättare sagt så sålde jag bl.a. mina två stora svärdsplantor som var där i. Det visade sig dock att deras rötter sträckte sig ungefär över hela akvariet och således drog jag upp allt annat också. Mindre roligt. Men samtidigt så behövde jag ändå plantera om alla växter och rensa upp där så det var rätt lugnt.

Nu när lugnet lagt sig så hittade jag någon form av alger som mest liknar trådalger, dock känns de mycket tjockare och de liknar väldigt mycket min algboll som jag har i akvariet. Därför börjar jag nu fundera på om det är denna som spridit sig - de verkar ju inte växa speciellt snabbt heller.

I övrigt så verkar alla fiskar må bra. B. channoides-ynglen växer fint, och så även det lilla B. uberis-ynglet. Vad gäller B. uberis så har de uppenbarligen lekt igen eftersom hanen tycks ha "försvunnit" in i en filmburk igen.
Har lite problem med att få en av B. channoides-hanarna att börja äta annat än levande foder nu efter att han släppt sina yngel. Av någon anledning verkar de alltid glömma bort att granulat också är mat efter att de har ruvat.