Alla fiskar nu friska från vita prick, till och med mina Poecilocharax weitzmani.

I torsdags flyttade jag över mina Betta uberis till ett 30-liters akvarierna, i deras gamla akvarium på kanske 15 liter så upptäckte jag att all andmat på ytan hade dött, varför vet jag ej. Men det kändes inte så lovande och jag hade ändå planerat att flytta dem under en längre tid så nu fick jag ta tag i saken.

Deras nya akvarium hade jag gjort i ordning för dem för några veckor sen: torvbotten, massor med javamossa och en hel del Ceratopteris cornuta på vattenytan.

Efter jag lagt ner dem i sitt nya hem fick jag lite ångest över att de skulle bli skygga och aldrig visa sig. Åkte bort över helgen och nu imorse när jag kom tillbaka så såg jag både hanen och honan simma aktivt längs framrutan. Eftersom akvariet var nedsläckt så tog jag till min kära ficklampa för att se hur de mådde - och det visade sig att hanen hade antagit sin finast lekdräkt och var i fullfärd med att försöka locka in honan i en filmburk.
Och apropå det så växer ynglet - som jag flyttade över till en egen behållare - på väldigt bra. De yngel som som lämnades kvar hos föräldrarna har alla dött, förmodligen för att det inte fanns tillräckligt att äta. Flyttade ju som sagt över två yngel, ett dog ganska snart men det andra lever kvar och äter glatt nykläckt artemia.

Betta channoides-ynglen växer bra de med. Har ju börjat använda Selco för att berika artemian och jag inbillar mig att det gör skillnad, men jag vet inte. Hoppas det i alla fall.
Apropå artemia så har mina senaste kläckningar gått dåligt. Varför vet jag ej. Men jag hoppas inte det är ihållande.