Ja, nu har jag äntligen fått yngel av mina Betta uberis. Första gången de lekte så blev det inga frisimmande yngel (antar att hanen åt upp dem). Men nu för några dagar sen märkte jag att de lekt, och idag hittade jag en del yngel. Akvariet är dock så tätplanterat så det är omöjligt att lista ut hur många det är, och smått omöjligt att få ut dem också. Har sugit ut två stycken med slang, och placerat i ett eget akvarium, men det bästa är troligtvist att bara låta dem gå kvar i föräldrarnas akvarium. De verkar inte bry sig om dem, vilket även är andras erfarenhet.

I övrigt lyckades jag ta död på alla mina Betta channoides-yngel. Hur vet jag inte riktigt, men jag tror det har att göra med den stora hydrainvasion som blev i deras akvarium. Hydrorna åt nog mer än hälften av artemian jag stoppade i Nu är de dock borta. Oklart om ynglen dog av svält eller av att jag slarvade med vattenbytena dock. De leker ju dock som kaniner så det blir inga problem att få fler.

Har för övrigt köpt 4 stycken nya akvarium som mäter 44x29x22cm (lxbxh). Byter då ut några av de fula plastakvarierna jag har, ser bra mycket bättre ut med riktiga glasakvarium!

Det var väl allt för denna gång, nu gäller det bara att inte slarva med B. uberis-ynglen.