Imorse när jag tände belysningen i Betta channoides-akvariet så såg jag båda paren stå på var sitt skyddat ställe i akvariet med typiska lekfärger - i alla fall för honorna, hanarna är ju röda för det mesta - och ett av paren höll just på att omslingra varandra som bäst. Dock avbröts det ganska snabbt och alla fyra tittade nyfiket på mig, tänkte att de säkert var hungrig så jag matade så gott det gick med grindalsmask och fryst krill - vilket de åt med god aptit.
Efter detta hände dock inget mer - vad jag vet - förrän jag kom ut ur duschen och gick förbi akvariet för att kolla läget: det mest "dominanta" paret stod tätt omslingrad runt varandra och honan hade precis lagt äggen, för att de inte ska ramla ner på bottenlagret så vilade de på hennes analfena medan hanen försiktigt plockade upp dem i munnen.

So far so good alltså men det återstår att se om hanen kommer att hålla dem ända tills att de kläckts, eftersom det är första gången för dem båda. Ska dock inte vara hemma i helgen så om han fortfarande ruvar på dem på måndag ska jag nog försöka flytta honom till ett eget akvarium.

Den som vill se en bildsekvens för att bättre förstå vad jag menar kan klicka på följande länk:

akvaryumhobisi.com är din första och bästa källa för all information du letar efter. Allt från allmänna frågor till vad du kan förvänta dig att hitta här, akvaryumhobisi.com har allt. Vi hoppas att du hittar vad du letar efter!