Jaha nu har de gått mindre bra, en av putsar räkorna fick lämna denna värld.
Jag har lagt in några bilder, men det är otroligt svårt att få fram färgerna ordentligt.

Dom två röda räkorna, som dominerat grottorna i akvariet fick nog av intrång och annat härjande och anväde de beprövade 2mot1 konceptet.
Det gick väldigt snabt då min sambo precis innan kollat in i burken och sett att allt var lungt, när jag kom hem några minuter senare så var det klart.
Dom tog och slet benen av den största putsar räkan och käkade upp han senare, ingen brist på övrig mat så det handlade nog om revir.

Hursomhelst så går livet vidare, jag bytte vatten och fick besök av räkornas ägare som tog det väldigt lättsamt med tanke på 180 kronors middagen som det bjöds på i karet.
Vi fångade in en salarias som hade blivit väldigt mager pga brist på alger, inte lätt i ett kar med så mycket sten och grottor.
Han hade ett tillfälligt kar på 54 liter som hade en del alger så förhoppningsvis så kommer den att kunna käka upp sig.

Akvariets lägre invånare var mindre nöjda med vattenbytet trots att jag fyllde på extremt sakta med vatten som motsvarade i salthalt och temp.
Jag antar att dom hämtar sig efter några dagars anpassning, dom behöver nog byta ut vatnet i sig för att jämna ut balansen mot dom nya förhållanden.
(25 liter på 3h konstant påfylt via venturi på en pump)

Nu måste jag testa en hel rad halter, fosfat calcium mangnesium nitrat kh.
Fosfat och nitrat bör jag knappt ha mätbara värden på, calsium bör jag få pytsa på lite eventuelt även mangnesium kh håller sig förhoppningsvis.